Demografia local i regional [101618]
Recaño Valverde, Joaquin
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Títol variant: Demografía local y regional
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura s'imparteix com a optativa al Grau de Geografia i Ordenació del Territori. L'objectiu és introduir als alumnes al coneixement de les característiques de la Demografia Local i regional, les seves fonts d'informació, el càlcul d'indicadors demogràfics i espacials a escala local, la interpretació d'aquests indicadors i la realització de projeccions locals de població. L'orientació és eminentment pràctica aplicant els procediments demogràfics mitjançant el software MS Excel i altres programes senzills que s'explicaran al llarg del curs. Els objectius concrets són: 1. Introduir a l'alumnat en els conceptes bàsics de la Demografia Local i Regional i de les àrees petites 2. Conèixer les fonts demogràfiques i socioeconòmiques de caràcter local i regional 3. Tractament de grans bases de dades demogràfiques a partir d'instruments i software apropiat 4. Estimar i calcular indicadors demogràfics locals i regionals decidint el grau de significació d'aquests indicadors. 5. Aplicar l'estadística espacial a la confecció d'indicadors demogràfics locals i regionals 6. Conèixer els mètodes d'estimació de la segregació residencial i interpretar aquests indicadors 7. Desenvolupar evaluacions de la qüalitat de les projeccions demogràfiques locals contrastan els resultats de la projecció i l'evolució real de les poblacions i els fenòmens demogràfics 8. Argumentar els resultats obtinguts a la representació gràfica, exploració i anàlisi de la informació per descriure i caracteritzar territoris a escala infra-municipal, local i regional 1.
Resum: La asignatura se imparte como optativa en el Grado de Geografía y Ordenación del Territorio. El objetivo es introducir a los alumnos al conocimiento de las características de la Demografía Local y regional, sus fuentes de información, el cálculo de indicadores demográficos y espaciales a escala local, la interpretación de estos indicadores y la realización de proyecciones locales de población. La orientación es eminentemente práctica aplicando los procedimientos demográficos mediante el software MS Excel y otros programas sencillos que se explicarán a lo largo del curso. Los objetivos concretos son: -Introducir al alumnado en los conceptos básicos de la Demografía Local y Regional y de las áreas pequeñas -Conocer las fuentes demográficas y socioeconómicas de carácter local y regional -Tratamiento de grandes bases de datos demográficos a partir de instrumentos y software apropiado -Estimar y calcular indicadores demográficos locales y regionales decidiendo el grado de significación de estos indicadores. -Aplicar la estadística espacial a la confección de indicadores demográficos locales y regionales -Conocer los métodos de estimación de la segregación residencial e interpretar estos indicadores -Desarrollar evaluaciones de la calidad de las proyecciones demográficas locales contrastando los resultados de la proyección con la evolución real de las poblaciones y los fenómenos demográficos -Argumentar los resultados obtenidos en la representación gráfica, exploración y análisis de la información para describir y caracterizar territorios a escala infra-municipal, local y regional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Geografia i Ordenació del territori [2501002] ; Estadística Aplicada [2501919]
Pla d'estudis: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824] ; Grau en Estadística Aplicada [973]Català
5 p, 80.7 KB

Castellà
5 p, 80.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir