Antropologia del parentiu [101268]
Piella Vila, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Antropología del parentesco
Fecha: 2018-19
Resumen: CONTEXTUALITZACIÓ Assignatura de Segon curs que aprofundeix en el desenvolupament de la teoria antropològica i l'anàlisi de la diversitat cultural en l'àmbit del parentiu i l'organització social i que correspon a la matèria principal 'Camps clàssics de l'Antropologia'. Aquesta assignatura es centra en l'anàlisi de l'estudi de les relacions de parentiu des de la perspectiva antropològica així com en la presentació de les eines bàsiques, tant terminològiques, com metodològiques i teòriques per entendre el parentiu com una construcció cultural. L'estudi transcultural de la diversitat que existeix en l'àmbit del parentiu és un altre dels focus de l'assignatura, vinculant-ho amb els canvis que s'hi han produït i les organitzacions socials que les han creat. OBJECTIUS FORMATIUS L'alumne ha de ser capaç d'entendre i analitzar la terminologia bàsica de les relacions de parentiu en qualsevol context sociocultural. L'alumne ha de ser capaç de reconèixer les interpretacions ideològiques que emmarquen el parentiu en la seva diversitat. L'alumne ha de ser capaç d'interpretar i comparar el significat de la diversitat que existeix en l'àmbit del parentiu en qualsevol tipus de societat.
Resumen: CONTEXTUALIZACIÓN Asignatura de Segundo curso que profundiza en el desarrollo de la teoría antropológica y el análisis de la diversidad cultural en el ámbito del parentesco y la organización social, y que corresponde a la materia princial 'Campos clásicos de la Antropología'. Esta asignatura se centra en el análisis del estudio de las relaciones de parentesco desde la perspectiva antropológica así como en la presentación de las herramientas analíticas básica, tanto terminológicas como metodológicas y teóricas, que ayudan a entender el parentesco como una construcción cultural. El estudio transcultural de la diversidad en el ámbito del parentesco, es otro de los focos de la asignatura. Todo ello vinculado a los cambios que se producen en las organizaciones sociales en las que se desarrollan las relaciones de parentesco. OBJETIVOS FORMATIVOS El alumnado debe ser capaz de comprender y analizar la terminología básica de las relaciones de parentesco en cualquier contexto sociocultural. El alumnado ha de sser capaz de reconocer las interpretaciones ideológicas que enmarcan el parentesco en su diversidad. El alumnado ha de ser capaz de interpretar y comparar el significado de la diversidad que esiste en el ámbito del parentesco en cualquier sociedad.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, castellà
Titulación: Antropologia social i cultural [2500256]
Plan de estudios: Grau en Antropologia Social i Cultural [821]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 96.3 KB

Castellà
7 p, 94.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir