Genètica molecular [100776]
Velázquez Henar, Maria Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Molecular Genetics
Additional title: Genética molecular
Date: 2018-19
Abstract: És una assignatura de segon curs, de formació general, que desenvolupa el tema de l'herència en termes d'estructures moleculars. L'objectiu global de l'assignatura és proporcionar coneixements actualitzats de la biologia molecular sobre l'estructura i funció dels gens, replicació, trascripción i traducció de proteïnes, així com dels diversos mecanismes que controlen cadascun d'aquests processos. Així mateix, proporcionar coneixements pràctics de les principals tècniques d'anàlisis i manipulació del material genètic. En aquesta assignatura s'aprofundirà a les bases moleculars de l'herència introduïdes en l'assignatura de Genètica cursada en primer curs. Els objectius formatius serien els següents: 1) Adquisició dels conceptes bàsics en genètica molecular, així com la composició dels àcids nucleics i les funcions que exerceixen cadascun en els processos moleculars. 2) Obtenció dels coneixements necessaris sobre els processos que dirigeixen el flux de la informació genètica des de la replicació, la trascripción i la traducció del DNA en els organismes. 3) Conèixer els processos que regulen l'expressió dels gens.
Abstract: This course takes place in the second-year of the Genetics degree providing the fundamental molecular knowledge of inheritance. The course is focus to give the current information on Molecular Genetics regarding gene structure and function, DNA replication, transcription and translation, as well as regulatory mechanisms of the transmission of the genetic information. In addition, practical knowledge of the main techniques for manipulation of the genetic material are provided. Then, this course looks at the molecular basis of inheritance which principles were learned during the first year in the Genetics course. The educational objectives are as follows: 1) Acquisition of the basic concepts in molecular genetics as well as the composition of the nucleic acids and their roles in the molecular processes. 2) To obtain the essential knowledge about the processes driving the flow of genetic information, from DNA replication, transcription and translation in the organisms. 3) To be familiar with the regulatory processes of gene expression.
Abstract: Es una asignatura de segundo curso, de formación general, que desarrolla el tema de la herencia en términos de estructuras moleculares. El objetivo global de la asignatura es proporcionar conocimientos actualizados de la biología molecular acerca de la estructura y función de los genes, replicación, trascripción y traducción de proteínas, así como de los diversos mecanismos que controlan cada uno de estos procesos. Asimismo, proporcionar conocimientos prácticos de las principales técnicas de análisis y manipulación del material genético. En esta asignatura se profundizará en las bases moleculares de la herencia introducidas en la asignatura de Genética cursada en primer curso. Los objetivos formativos serían los siguientes: 1) Adquisición de los conceptos básicos en genética molecular, así como la composición de los ácidos nucleicos y las funciones que desempeñan cada uno en los procesos moleculares. 2) Obtención de los conocimientos necesarios acerca de los procesos que dirigen el flujo de la información genética desde la replicación, la trascripción y la traducción del DNA en los organismos. 3) Conocer los procesos que regulan la expresión de los genes.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Biologia [2500250]
Study plan: Grau en Biologia [812]Català
4 p, 75.0 KB

Anglès
4 p, 74.4 KB

Castellà
4 p, 74.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir