Teories criminològiques [100444]
Cid Moliné, Josep
Busquets Borgheresi, María Constanza
Mancho Fora, Roger
Melendez Pereto, Anna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Criminological Theories
Título variante: Teorías criminológicas
Fecha: 2018-19
Resumen: L'assignatura Teories criminològiques té com objectiu que l'alumnat conegui les diferents explicacions que existeixen de la conducta delictiva individual (del seu origen, de la seva continuació i de la seva cessació) i de les taxes de delinqüència en diferents contexts. En el context de la titulació, les teories han de ser la base principal per desenvolupar la recerca criminològica, en la que es buscarà contrastar una determinada teoria criminològica o una integració de hipòtesis de vàries teories. D'una altra banda, el coneixement teòric contrastat empíricament ha de ser una de les principals bases pel desenvolupament de la pràctica criminològica. Prenen com a marc l'objectiu formatiu del grau relatiu a que l'estudiant ha de "Demostrar posseir i comprendre les teories criminològiques i reflexionar críticament sobre elles", l'assignatura té com objectius específics que l'alumnat conegui la estructura de les teories, les seves hipòtesis, la seva contrastació empírica i les seves conseqüències pràctiques, i, sobre aquesta base, pugui reflexionar sobre la seva utilitat per a guiar la recerca i la pràctica criminològica. 1 El coneixement teoric ha de relacionar-se amb la pràctica. L'alumne ha de saber diagnosticar un problema que planteja necessitats de prevenció primària,secundària o terciària i saber fer una intervenció basada en les teories criminolòqiques.
Resumen: The aim of "Theoretical Criminology" is that the student know the different explanations of offending, both at individual level- origen, maintenance and cessation of offending- and at ecological level, explaining the different rates of crime in different contexts. In the degree, theories of crime are the main framework for criminological research, that will be oriented to validate a criminological theory or an integrations of theories. On the other hand, once the theories have received empirical confirmation, they should be the basis for crime prevention and intervention with offenders. The general aim of the subject is that the student is able "To understand the criminological theories and reflect on them". The specific aims are: knowing the structure, hypothesis, empirical validity and implications of each theoretical theory. The student should be able to plan a research theoretically oriented. Furthermore, the student should be able to analyze a criminological problem and make suggestions for primary, secondary o tertiary crime prevention based on theory. 1.
Resumen: La asignatura Teorías criminológicas tiene como objetivo que el alumno conozca las diferentes explicaciones que existen de la conducta delictiva individual (de su origen, de su continuación y de su cesación), asi como también de la explicación de las tasas de delincuencia en diferentes contextos. En el contexto de la titulación, las teorías han de ser la base principal para desarrollar la investigación criminológica, en la que se buscará contrastar una teoría criminológica o una integración de ellas. Por otra lado, el conocimiento teórico contrastado empíricamente ha de ser una de las bases principales para el desarrollo de la práctica criminológica. Tomando como marco el objetivo formativo de que el estudiante "Demuestre poseer y comprender las teorías criminológicas y reflexionar críiticamente sobre ellas", la asignatura tiene como objetivos específicos la cmprensión de la estructura de las teorías, sus hipótesis, su contrastación empírica y sus consecuencias prácticas. Esta debe ser la base para reflexioar sobre la utilidad de las teorías para guiar la investigación y la práctica criminológica. El conocimiento teórico debe relacionarse con la práctica y por ello el alumno debe saber diagnosticar un problema que plantea neceisdades de prevención primaria, secundaria o terciaria y saber hacer una intervención basada en las teorías criminológicas. 1.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Criminologia [2500257]
Plan de estudios: Grau en Criminologia [805]Català
7 p, 89.4 KB

Anglès
7 p, 85.1 KB

Castellà
7 p, 87.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir