Antropologia de la religió, el simbolisme i el ritual [101269]
Fons Renaudón, Virginia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Antropología de la religión, el simbolismo y el ritual
Date: 2018-19
Abstract: L'assignatura s'imparteix el segon semestre del segon curs de grau, després d'Antropologia econòmica i Antropologia del parentiu (el primer semestre) i simultàniament a Antropologia política (el mateix semestre), que juntes conformen la matèria Camps Clàssics de l'Antropologia. Tracta de desenvolupar la teoria antropològica i l'anàlisi de la diversitat cultural de la religió, el ritual i els sistemes simbòlic-cognitius. També, se centra en saber aplicar el coneixement disciplinari en aquests dominis per a la identificació i l'estudi de la realitat sociocultural actual, especialment l'anàlisi de rituals "tradicionals" i actuals. Així, el seu objectiu és plantejar de forma crítica alguns supòsits, conceptes i teories relacionats amb aquests camps del coneixement.
Abstract: La asignatura se imparte el segundo semestre del segundo curso, después de Antropología económica y Antropología del parentesco (el primer semestre) y simultáneamente a Antropología política (el mismo semestre), que juntas conforman la materia Campos Clásicos de la Antropología. Esta asignatura trata de desarrollar la teoría antropológica y el análisis de la diversidad cultural de la religión, el ritual y los sistemas simbólico-cognitivos. También, se centra en saber aplicar el conocimiento disciplinario en estos dominios para la identificación y el estudio de la realidad sociocultural actual, especialmente el análisis de rituales "tradicionales" y actuales. Asimismo, su objetivo es plantear de forma crítica algunos supuestos, conceptos y teorías relacionados con estos campos del conocimiento antropológico.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Antropologia social i cultural [2500256]
Study plan: Graduat o Graduada en Antropologia Social i Cultural [821]Català
6 p, 86.4 KB

Castellà
6 p, 86.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2020-02-08   Favorit i Compartir