Demografia, Societat i Economia Urbana [104526]
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio
Sales Favà, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Demografía, Sociedad y Economía Urbana
Data: 2018-19
Resum: La matèria té per objecte principal proveir amb elements per a la comprensió i l'anàlisi del procés d'urbanització contemporani des de una perspectiva sociodemogràfica. Així, s'oferiran a l'alumnat les eines per comprendre la ciutat com a configuració socioespacial resultant de les dinàmiques demogràfiques i residencials en relació amb els contextos ambientals, culturals i polítiques de les societats contemporànies. Específicament, durant el curs 2018-2019 s'abordarà la mesura de la dinàmica i l'estructura de les poblacions urbanes, així com les fonts principals d'anàlisi estadística, a escales catalana, espanyola, europea i mundial. Des del punt de vista de la configuració socioespacial de la ciutat es discutiran preferentment els elements demogràfics del sistema residencial, s'explicarà els mecanismes evolutius de la relació població-habitatge a les ciutats, així com les implicacions per a les polítiques i la gestió de l'habitatge. S'exploraran diferents bases de dades que permeten l'anàlisi empírica de les esmentades relacions.
Resum: La materia tiene por objeto principal proveer con elementos para la comprensión y el análisis del proceso de urbanización contemporáneo desde una perspectiva sociodemográfica. Así, se ofrecerán al alumnado las herramientas para comprender la ciudad como configuración socioespacial resultante de las dinámicas demográficas y residenciales en relación con los contextos ambientales, culturales y políticas de las sociedades contemporáneas. Específicamente, durante el curso 2018-2019 se abordará la medida de la dinámica y la estructura de las poblaciones urbanas, así como las fuentes principales de análisis estadístico, a escalas catalana, española, europea y mundial. Desde el punto de vista de la configuración socioespacial de la ciudad se discutirán preferentemente los elementos demográficos del sistema residencial, explicará los mecanismos evolutivos de la relación población-vivienda en las ciudades, así como las implicaciones para las políticas y la gestión de la vivienda. Se explorarán diferentes bases de datos que permiten el análisis empírico de dichas relaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles [2503743]
Pla d'estudis: 1395 [1395]Català
5 p, 79.0 KB

Castellà
6 p, 80.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2018-10-20   Favorit i Compartir