Política social, família i migracions [102145]
Parella Rubio, Sonia
Sharifi Dryaz, Massoud
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: Política Social, Familia y Migraciones
Date: 2018-19
Abstract: Aquesta assignatura se situa en el segon curs del grau de Sociologia i es desenvolupa durant el primer i segon quadrimestre. Presenta l'eix vertebral de la matèria "Política Social" a partir de l'articulació de tres focus. El primer focus posa l'accent en la política social entesa en el sentit més general, a partir de l'abordatge de la seva història i de la comparació internacional dels diferents règims de benestar. El segon focus es fixa en la família i en les transformacions postindustrials d'aquesta institució, amb una especial atenció a les polítiques familiars, a partir d'una mirada crítica sobre els seus impactes des d'una perspectiva de gènere Finalment, el tercer focus se centra en les actuals migracions internacionals i els reptes que planteja la governabilitat de la mobilitat humana i la gestió de la diversitat en societats cada vegada més plurals. A tal efecte, s'analitzen les polítiques públiques de redistribució, de recononeixement i de representació, així com els impactes que les polítiques socials tenen en els processos d'inclusió/exclusió socials de les persones migrades. L'objectiu del curs és introduir l'alumnat en l'estudi de les condicions socials que afavoreixen o dificulten el benestar de les persones (entès en termes de necessitats o de capacitats bàsiques), mitjançant el coneixement de com es distribueixen socialment els recursos de benestar (estat, mercat, família i comunitat) i com impacten les polítiques socials. 1.
Abstract: Esta asignatura se sitúa en el segundo curso del grado de Sociología y se cursa durante el primer y segundo cuatrimestre. Se introduce el eje vertebral de la materia "Política Social" a partir de la articulación de tres focos. El primero hace hincapié en la política social entendida en el sentido más general, a partir del abordaje de su historia y de la comparación internacional de los diferentes regímenes de bienestar. El segundo foco se centra en la familia y en las transformaciones postindustriales de esta institución, con una especial atención a las políticas familiares, a partir de una mirada crítica sobre sus impactos desde una perspectiva de género. Finalmente, el tercer foco aborda las actuales migraciones internacionales y los retos que plantea la gobernabilidad de la movilidad humana y la gestión de la diversidad en sociedades cada vez más plurales. A tal efecto, se analizan las políticas públicas de redistribución, de reconocimiento y de representación, así como los impactos que las políticas sociales tienen en los procesos de inclusión / exclusión social de las personas migradas. El objetivo del curso es introducir al alumnado en el estudio de las condiciones sociales que favorecen o dificultan el bienestar de las personas (entendido en términos de necesidades o de capacidades básicas), mediante el conocimiento de cómo se distribuyen socialmente los recursos de bienestar (estado, mercado, 1 mediante el conocimiento de cómo se distribuyen socialmente los recursos de bienestar (estado, mercado, familia y comunidad) y cómo impactan las políticas sociales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Sociologia [2500262]
Study plan: Grau en Sociologia [1361]Català
10 p, 110.1 KB

Castellà
10 p, 107.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir