Anatomia Humana: Cardiovascular, Cap i Coll [103594]
Reig Vilallonga, Josep
Cazal, Jorge
Martinez Herrada Fernandez, Silvia Inmaculada
Gascon-Bayarri, Jordi
Call Caja, Sergi
Rojas Codina, Santiago
Domingo Miró, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Anatomía Humana: Cardiovascular, Cabeza y Cuello
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura Anatomia Humana: Cardiovascular, Cap i Coll es cursa durant el segon semestre de primer curs del Grau de Medicina. L'objectiu general de l'assignatura és l'estudi de l'organització anatòmica general del sistema cardiovascular, del cap i del coll, els principis del desenvolupament embrionari del sistema cardiovascular i del cap, i l'estudi sistemàtic de l'anatomia del sistema cardiovascular (inclouent l'estudi del cor, dels vasos de la circulació major i menor i el sistema limfàtic), de l'organització osteomusculoarticular del cap (inclouent l'òrgan de la visió i de l'audició) i de l'organització musculoaponeuròtica del coll. Aquesta assignatura té la seva continuitat natural amb les assignatures d'anatomia de segon curs, i es complementa amb altres assignatures bàsiques i obligatòries com són l'Histologia, la Fisiologia i la Fisiopatologia i Semiologia Clínica. L'estudiant que hagi superat aquesta assignatura ha de ser capaç de descriure, amb nomenclatura anatòmica internacional, i de reconèixer l'organització anatòmica dels sistema cardiovascular, del cap i del coll, així com els principis del seu desenvolupament, i saber aplicar-los a problemes clínics.
Resum: La asignatura de Anatomía Humana: Cardiovascular, Cabeza y Cuello se cursa durante el segundo semestre del primer curso del grado de Medicina. El objetivo general de la asignatura es el estudio de la organización anatómica general del sistema cardiovascular, de la cabeza y del cuello, los principios del desarrollo embrionario del sistema cardiovascular y de la cabeza, y el estudio sistemático de la anatomía del sistema cardiovascular (incluido el estudio del corazón, de los vasos de la circulación mayor y menor y el sistema linfático), de la organización osteomusculoarticular de la cabeza (incluido el órgano de la visión y de la audición) y de la organización musculoaponeurótica del cuello. Esta asignatura tiene su continuidad natural con las materias de anatomía de segundo curso, y se complementa con otras asignaturas básicas y obligatorias como son «Histología», «Fisiología» y «Fisiopatología y Semiología Clínica». 1 Los estudiantes que hayan superado esta asignatura tendrán que ser capaces de describir, con nomenclatura anatómica internacional, y reconocer la organización anatómica del sistema cardiovascular, de la cabeza y del cuello, así como los principios de su desarrollo, y saber aplicarlos a problemas clínicos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 101.4 KB

Castellà
8 p, 93.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2023-07-02



   Favorit i Compartir