Genètica Molecular d'Eucariotes [104121]
García Guerreiro, María Pilar
Velázquez Henar, Maria Antonia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Molecular Genetics of Eukaryotes
Títol variant: Genética Molecular de Eucariotas
Data: 2018-19
Resum: En aquesta assignatura s'explicaran els fonaments de la Genètica Molecular d'Eucariotes. És una assignatura de segon curs, de formació general, que desenvolupa el tema de l'herència en termes d'estructures moleculars. L'objectiu global de l'assignatura és proporcionar coneixements actualitzats de la Genètica molecular sobre l'estructura i funció dels gens, replicació, transcripció i traducció de proteïnes, així com dels diversos mecanismes que controlen cadascun d'aquests processos. Així mateix, s'explicaran les principals tècniques moleculars i les seves aplicacions en les ciències de la vida i de la salut. En aquesta assignatura s'aprofundirà en les bases moleculars de l'herència introduïdes en l'assignatura de Genètica, cursada en primer curs, i es complementarà amb les assignatures Biologia Molecular de Procariotes i Tècniques instrumentals impartides en aquest mateix curs acadèmic i en el mòdul pràctic complementari, genètica molecular d'Eucariotes, de l'assignatura Laboratori Integrat III. Els objectius formatius són els següents: 1) Adquisició dels conceptes bàsics en genètica molecular, així com la composició dels àcids nucleics i les funcions que exerceix cada un en els processos moleculars. 2) Obtenció dels coneixements necessaris sobre els processos que dirigeixen el flux de la informació genètica des de la replicació, la transcripció i la traducció de l'ADN en els organismes. 1 3) Conèixer els processos que regulen l'expressió dels gens.
Resum: The fundamentals of Eukaryotic Molecular Genetics are explained in this course. This course takes place in the second-year of the Genetics degree providing the fundamental molecular knowledge of inheritance. The course is focus to give the current information on Molecular Genetics regarding gene structure and function, DNA replication, transcription and translation, as well as regulatory mechanisms of the transmission of the genetic information. In addition, the students will be familiar with some of the main molecular techniques and their applications in life sciences and health. Then, this course looks at the molecular basis of inheritance which principles were learned during the first year in the Genetics course. Complementary to this course are the Eukaryotic Molecular Genetics laboratory practices that is simultaneously teach in the Combined Laboratory III course, and the Molecular Biology of Prokaryotes and the Instrumental Techniques courses. The educational objectives are as follows: 1) Acquisition of the basic concepts in molecular genetics as well as the composition of the nucleic acids and their roles in the molecular processes. 2) To obtain the essential knowledge about the processes driving the flow of genetic information, from DNA replication, transcription and translation in the organisms. 3) To be familiar with the regulatory processes of gene expression.
Resum: En esta asignatura se explicarán los fundamentos de la Genética Molecular de Eucariotas. Es una asignatura de segundo curso, de formación general, que desarrolla el tema de la herencia en términos de estructuras moleculares. El objetivo global de la asignatura es proporcionar conocimientos actualizados de la Genética molecular acerca de la estructura y función de los genes, replicación, trascripción y traducción de proteínas, así como de los diversos mecanismos que controlan cada uno de estos procesos. Asimismo, se explicarán las principales técnicas moleculares y sus aplicaciones en las ciencias de la vida y de la salud. En esta asignatura se profundizará en las bases moleculares de la herencia introducidas en la asignatura de Genética, cursada en primer curso, y se complementará con las asignaturas Biología Molecular de Procariotas y Técnicas instrumentales impartidas en este mismo curso académico y en el módulo práctico complementario, Genética molecular de Eucariotas, de la asignatura Laboratorio Integrado III. Los objetivos formativos serían los siguientes: 1) Adquisición de los conceptos básicos en Genética molecular, así como la composición de los ácidos nucleicos y las funcionesque desempeñan cada uno en los procesos moleculares. 2) Obtención de los conocimientos necesarios acerca de los procesos que dirigen el flujo de la información genética desde la replicación, la trascripción y la traducción del ADN en los organismos. 1 3) Conocer los procesos que regulan la expresión de los genes.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
4 p, 80.0 KB

Anglès
4 p, 76.7 KB

Castellà
4 p, 79.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir