Biologia del Desenvolupament i Teratogènia [102868]
Fábregas Batlle, Pere Jordi
Miró Ametller, Rosa
Domingo Miró, Xavier
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Biología del Desarrollo y Teratogenia
Data: 2018-19
Resum: Contextualització: L'assignatura Biologia del Desenvolupament i Teratogènia és una assignatura optativa de 3 crèdits ECTS i que està inclosa dins de les mencions: Salut Materno-infantil, Clínica Mèdica i Cirurgia Clínica. Objectius generals: Aprofundir en el coneixement dels mecanismes reproductors i dels desenvolupament pre i postnatal humà. Estudiar els principals processos morfogenètics i la seva cronologia. Comprendre el significat de llurs possibles alteracions. Conèixer les principals tècniques experimentals en embriologia i teratologia i la seva utilitat en recerca 1 Conèixer les principals tècniques experimentals en embriologia i teratologia i la seva utilitat en recerca bàsica i aplicada. Conèixer els principals gens de control del desenvolupament embrionari. Objectius específics: Estudiar els aspectes generals de la biologia del desenvolupament i teratogènia. Estudiar el desenvolupament normal i anòmal dels òrgans i dels aparells. Ensinistrar l'estudiant en les tècniques experimentals en embriologia i teratologia. Aprofundir en el coneixement dels períodes embrionari i fetal humà, tan en les gestacions úniques com en les múltiples. Aprofundir en el coneixement del desenvolupament anòmal dels aparells i sistemes.
Resum: Contextualización: La asignatura de Biología del Desarrollo y Teratogenia es una asignatura optativa de 3 créditos ECTS que está incluida dentro de las menciones Salud Materno-Infantil, Clínica Médica y Cirugía Clínica. Objetivos generales Profundizar en el conocimiento de los mecanismos reproductores y del desarrollo pre y posnatal humano. Estudiar los principales procesos morfogenéticos y su cronología. Comprender el significado de sus posibles alteraciones. 1 Conocer las principales técnicas experimentales en embriología y teratología y su utilidad en investigación básica y aplicada. Conocer los principales genes de control del desarrollo embrionario. Objetivos específicos Estudiar los aspectos generales de la biología del desarrollo y teratogenia. Estudiar el desarrollo normal y anómalo de los órganos y de los aparatos. Instruir al estudiante en las técnicas experimentales en embriología y teratología. Profundizar en el conocimiento de los periodos embrionario y fetal humano, tanto en las gestaciones únicas como en las múltiples. Profundizar en el conocimiento del desarrollo anómalo de los aparatos y sistemas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 89.3 KB

Castellà
6 p, 87.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir