Història del Periodisme a Catalunya i Espanya [103096]
Marín, Enric 1956-
Tresserras Gaju, Joan Manuel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: Historia del Periodismo en Cataluña y España
Fecha: 2018-19
Resumen: L'objecte de l'assignatura és apropar el/la estudiant al coneixement de les formes (mitjans i formats) i de les modalitats (gèneres i estils) més significatives i representatives de la tradició periodística moderna. Particularment, de la premsa escrita del darrer segle. Encara que també s'incideix en el periodisme audiovisual. L'enfocament prioritza la dimensió de la construcció de la realitat social elaborada a partir del discurs periodístic. Sense ignorar les grans tradicions periodístiques internacionals, l'àmbit principal d'estudi és el del periodisme català dels segles XX i XXI. En paral·lel, també s'analitzarà el periodisme espanyol de referència. L'estudi d'aquestes tradicions hauria d'habilitar el/la estudiant per analitzar i interpretar amb radicalitat els reptes als que s'enfronta actualment el periodisme. En cada capítol es farà esment del context polític, empresarial, tecnològic i professional. També de la relació del periodisme amb les altres expressions de comunicació social, i de l'evolució de les diferents formes de narració social periodística i la seva incidència en la definició de l'opinió pública. Així mateix, el contingut de l'assignatura serà sensible a la diversitat cultural i els aspectes relacionats amb la perpectiva de gènere.
Resumen: El objeto de la asignatura es aproximar el alumnado al conocimiento de las formas (medios y formatos) y de las modalidades (géneros y estilos) mas significativas y representativas de la tradición periodística moderna. Particularmente, de la prensa escrita del último siglo, introduciendo progesivamente el periodismo audiovisual i digital. El enfoque prioriza la dimensión de la construcción de la realidad social elaborada a partir del discurso periodístico. Sin ignorar la grandes tradiciones periodísticas internacionales, el ámbito principal de estudio es el del periodismo catalán de los siglos XX i XXI. En paralelo, también se analiza el periodismo español de referencia. El estudio de dichas tradiciones pretende habilitat al alumnado en el análisis e interpretación radical de los retos a los que se enfrenta actualmente el perioidismo. En todos los capítulos se hará mención del contexto político, empresarial, tecnológico y profesional. También de la relación del periodismo con las otras expresiones de la comunicación social, y de la evolución de las diferentes formas de narración periodística y la seva incidencia en los procesos de formación de la opinión pública. Así mismo, el contenido de la materia será sensible a la diversidad cultural y los aspectos relacionados con la perspectiva de género.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Grau en Periodisme [971]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 79.8 KB

Castellà
5 p, 79.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2023-06-15



   Favorit i Compartir