Laboratori integrat VI [101942]
Surrallés Calonge, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Laboratory VI
Títol variant: Laboratorio integrado VI
Data: 2018-19
Resum: El Laboratori Integrat VI és la sisena assignatura d'un conjunt de 6 que es distribueixen al llarg de 6 semestres dels tres primers cursos del Grau de Genètica. Aquestes assignatures pretenen donar una base sòlida dels procediments experimentals, tècniques i destreses instrumentals de la Genètica i ciències afins. Les pràctiques ajuden a reforçar els conceptes teòrics adquirits a les classes de teoria, i permeten entendre el diàleg essencial entre teoria i experimentació que ha donat lloc al cos de coneixements i les tecnologies que constitueixen la ciència de la Genètica. El Laboratori Integrat VI té com objectius formatius l'adquisició de competències experimentals en 3 mòduls específics de continguts: Diagnòstic genètic molecular Evolució Biologia de sistemes Mòdul Diagnòstic genètic molecular 1 Mòdul Diagnòstic genètic molecular El principal objectiu del mòdul de Diagnòstic genètic molecular és conèixer i aplicar algunes de les tècniques bàsiques de genètica molecular en el diagnòstic de malalties. Mòdul Evolució L'objectiu del mòdul d'Evolució és saber estimar la variació genètica i inferir el seu potencial evolutiu, descriureles conseqüències fenotípiques de la selecció, i reconèixer les importants aplicacions pràctiques de l'evolució biològica en camps com ara la salut o l'economia agrària. Mitjançant aquestes pràctiques l'estudiant adquirirà habilitats en l'aplicació de tècniques analítiques a dades biològiques i moleculars. Mòdul Biologia de sistemes El principal objectiu del mòdul de Biologia de Sistemes és aprendre a fer servir el programari adequat a la Biologia de Sistemes i comprendre millor el comportament dels sistemes biològics. Per aconseguir-ho l'estudiant portarà a terme exercicis de simulació amb ordinador que permetràn veure com l'evolució en el comportament d'un sistema biològic no es pot preveure a partir del comportament dels seus components de forma aïllada.
Resum: The Integrated Laboratory VI is the sixth course in a set of 6 which are distributed along 6 semesters of the first three courses of the degree of genetics. These subjects aim to give a solid foundation of experimental procedures, techniques and skills of genetics and related sciences. The practical work help to reinforce the theoretical concepts acquired in the theory, and allow us to understand the essential dialogue between theory and experimentation that have given rise to the body of knowledge that constitutes the science of genetics. The Integrated Laboratory VI has as objectives the acquisition of experimental skills in 3 specific modules of content: Molecular genetic diagnostic Evolution Systems Biology Module of Molecular genetic diagnosis The main objective of the module is to know and apply some of the basic techniques of molecular genetics in the diagnosis of diseases. Module of Evolution 1 The purpose of the module is learn how to estimate the genetic variation and infer the evolutionary potential. Also, to understand the phenotypical consequences of selection, and recognize the important practical applications of biological evolution in fields such as health or agricultural economy. Through these practices, the student will acquire skills in the application of analytical techniques in biological and molecular data. Module of Systems biology The main objective of the module is to learn how to use the right software in systems biology and better understand the behavior of biological systems. To achieve this the student will conduct simulation exercises with computer to see how the behaviorof a biological system cannot be predicted from the behavior of its isolated components.
Resum: El laboratorio integrado VI es el sexto curso en una serie de 6 que se distribuyen a lo largo de 6 semestres de los tres primeros cursos del grado de genética. Estos temas pretenden dar una base sólida de procedimientos experimentales, técnicas y habilidades de la genética y otras ciencias afines. La ayuda práctica para reforzar los conceptos teóricos adquiridos en la teoría y nos permite comprender cabalment el diálogo indispensable entre la teoría y experimentación que han dado lugar al cuerpo de conocimientos que constituye la ciencia de la genética. El laboratorio integrado VI tiene como objetivos la adquisición de habilidades experimentales en 3 módulos específicos de contenido: Diagnostico genético molecular Evolución Biología de Sistemas Módulo de diagnóstico genético molecular El objetivo principal del módulo de diagnóstico genético molecular es conocer y aplicar algunas de las técnicas básicas de genética molecular en el diagnóstico de enfermedades. Módulo de Evolución El propósito de este módulo es saber cómo estimar la variación genética e inferir su potencial evolutivo. 1 El propósito de este módulo es saber cómo estimar la variación genética e inferir su potencial evolutivo. También, describir las consecuencias fenotípicas de la selección, y reconocer las importantes aplicaciones prácticas de la evolución biológica en campos como la salud o economía agrícola. A través de estas prácticas, el alumno adquirirá habilidades en la aplicación de técnicas de análisisde datos biológicos y moleculares. Módulo de Biología de sistemas El objetivo principal del módulo de Biología de sistemas es aprender a utilizar el software adecuado en biología de sistemas y entender mejor el comportamiento de los sistemas biológicos. Para lograr esto, el estudiante realizará ejercicios de simulación con ordenador que nos permiten ver cómo los avances en el comportamiento de un sistema biológico no se pueden predecir mediante el comportamiento de sus componentes por separado.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]Català
6 p, 83.2 KB

Anglès
5 p, 87.9 KB

Castellà
5 p, 87.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir