Cirurgia d'Urgència per Aparells [103599]
Caballero Mestres, Ferran
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Cirugía de Urgencia por Aparatos
Fecha: 2018-19
Resumen: La docència de la patologia quirúrgica urgent per aparells, en els estudis de medicina i cirurgia, es por definir com el conjunt d'activitats destinades a proporcionar al alumne un nivell de competència en aquesta àrea. Aquesta competència ha de ser adequada per el metge recent llicenciat, així com una base sòlida per posteriorment adquirir en el futur les competències pròpies d'una especialitat quirúrgica. És important al hora d'entendre aquesta assignatura optativa, que té un sentit transversal amb altres àrees mèdiques de la patologia urgent. Per aquest motiu, és molt important l'orientació del pla docent. La visió sindròmica d'aquesta patologia serà fonamental en base a orientar el diagnòstic i les estratègies terapèutiques davant la majoria de les situacions clíniques. Per tant els objectius de formació són que l'alumne haurà d'adquirir i reforçar els coneixements teòrics i les habilitats necessàries per identificar els principals problemes produïts per les situacions urgents quirúrgiques en els diferents aparells del cos humà. També haurà d'adquirir l'expertesa en l'anàlisi de les fons bibliogràfiques relacionades amb cada un dels temes, desenvolupar l'esforç de l'autoaprenentatge personal i les actituds adequades en la seva relació amb els pacients i així amb la resta de treballadors de la sanitat, especialment en les àrees d'urgències.
Resumen: La docencia de la patología quirúrgica urgente por aparatos, en los estudios de medicina y cirugía, se puede definir como el conjunto de actividades destinadas a proporcionar al alumno un nivel de competencia en esta área. Esta competencia tiene que ser adecuada para el médico recién licenciado, así como una base sólida para posteriormente adquirir en el futuro las competencias propias de una especialidad quirúrgica. Es importante a la hora de entender esta asignatura optativa, que tiene un sentido transversal con otras áreas médicas de la patología urgente. Por este motivo, es muy importante la orientación del plan docente. La visión sindrómica de esta patología será fundamental en base a orientar el diagnóstico y las estrategias terapéuticas ante la mayoría de las situaciones clínicas. Por lo tanto los objetivos de formación son que el alumno tendrá que adquirir y reforzar los conocimientos teóricos y las habilidades necesarias para identificar los principales problemas producidos por las situaciones urgentes quirúrgicas en los diferentes aparatos del cuerpo humano. También tendrá que adquirir la pericia en el análisis de las fuentes bibliográficas relacionadas con cada uno de los temas, desarrollar el esfuerzo del autoaprendizaje personal y las actitudes adecuadas en su relación con los pacientes y así con el resto de trabajadores de la sanidad, especialmente en las áreas de urgencias.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 86.2 KB

Castellà
6 p, 85.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-13, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir