Temes d'Economia i Empresa [102333]
Mestre Gonzalez, Jordi

Additional title: Temas de Economía y Empresa
Date: 2018-19
Abstract: L''assignatura està orientada, des d'una perspectiva empírica, a l'anàlisi del comportament econòmic de les empreses a partir, principalment, dels estats financers que estan obligades a elaborar. Es pretén familiaritzar l'alumne amb l'ús de conceptes bàsics com rendibilitat, productivitat, nivell d'ocupació, índex de preus, "mix" comercial, i subministrar-li uns instruments per poder contestar preguntes com: Quines són les causes rellevants de la variació observada en la rendibilitat de l'empresa "A"? ¿En quina mesura han influït cada una d'aquestes causes? ¿Ha millorat la productivitat amb relació al període anterior? ¿Com ha influït aquest fet en el resultat econòmic (en la taxa de marge, p. e. )? ¿Per què ha augmentat (o ha disminuït) la productivitat respecte l'any passat? ¿L'empresa "A" té una productivitat més alta (o més baixa) que l'empresa "B" ? ¿En quant ha millorat la productivitat del sector alimentari espanyol durant el darrer any? ¿L'increment salarial del sector de trans-formats metàl·lics ha estat relativament superior o inferior a l'increment de la seva productivitat? En acabar l'aprenentatge, l'alumne serà capaç de: - Extreure la informació dels estats financers de les societats per a obtenir les variables econòmico-financeres que haurà d'emprar en l'anàlisi de la rendibilitat i la productivitat - Aplicar un model d'anàlisi de la rendibilitat per etapes, determinat la incidència de cada variable explicativa i interpretar els efectes de les dades obtingudes en la gestió empresarial. - Aplicar un model d'anàlisi de la productivitat de cada factor productiu i determinar i interpretar el seu efecte en termes de l'anàlisi de la taxa de marge.
Abstract: La asignatura está orientada al análisis del comportamiento económico de las empresas desde una perspectiva empírica a partir, principalmente, de los estados financieros de obligada presentación. Se pretende familiarizar al alumno con el uso de conceptos básicos como rentabilidad, productividad, nivel de ocupación, índice de precios, "mix" comercial, y subministrarle instrumentos que le permitan responder a preguntas como: ¿Cuáles son las causas relevantes de la variación observada en la rentabilidad de la empresa "A"? ¿En qué medida han influido en esta variación cada una de estas causas? ¿Ha mejorado la productividad en relación al periodo anterior? ¿Cómo ha influido este hecho en el resultado económico (tasa de margen, p. e. )? ¿Por qué ha augmentado o disminuido la productividad respecto al año anterior? ¿La empresa "A" tiene una productividad superior o inferior a la de la empresa "B"? ¿En cuanto ha mejorado la productividad del sector alimentario español durante el último año? ¿El incremento salarial del sector de transformados metálicos ha estado relativamente superior o inferior al aumento de su productividad? Al finalizar el aprendizaje, el alumno será capaz de: - Extraer la información de los estados financieros de las sociedades para obtener las variables económico-financieras que deberá utilizar en el análisis de la rentabilidad y la productivdad. - Aplicar un modelo de análisis de la rentabilidad por etapas, determinando la incidencia de cada variable explicativa e intepretar los efectos de los datos obtenidos en la gestión empresarial. - Aplicar un modelo de análisis de la productividad de cada factor productivo y determinar e interpretar su efecto en términos de análisis de la tasa de margen.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.Català
7 p, 87.5 KB

Castellà
7 p, 87.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir