Ordenació jurídica de la seguretat i la salut laborals [100493]
Martín Martínez, Ricard
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Legal Organisation of Employment Health and Safety
Títol variant: Ordenación jurídica de la seguridad y salud laboral
Data: 2018-19
Resum: Els objectius principals de l'assignatura són que l'alumne entengui tant el marc jurídic del dret a la seguretat i salut laboral, com els principals criteris jurisprudencials i administratius empleats en la resolució dels conflictes jurídics que se susciten en la matèria. L'assignatura pretén que l'alumne disposi dels instruments conceptuals necessaris per abordar l'anàlisi de les següents qüestions: 1. - El perquè́ de la prevenció de riscos laborals. 2. - Els subjectes que participen en la prevenció de riscos laborals. 3. - Les modalitats d' organització de l'activitat preventiva. 4. - Els drets i les obligacions en matèria preventiva. 5. - Les responsabilitats per incompliments de la normativa de la seguretat i salut Competències a adquirir i resultats de l'aprenentatge Els resultats de l'aprenentatge realitzat han de permetre fonamentalment adquirir competències en: 1. - el domini i coneixement de la legislació en matèria de seguretat i salut 2. - la interpretació que realitzen els òrgans judicials de la mateixa 3. - l'aplicació que duen a terme els diferents agents que hi participen, com són els empresaris, els treballadors i l'administració pública En relació a les esmentades competències, l'alumnat desenvoluparà la seva capacitat de buscar en les normes jurídiques els preceptes reguladors aplicables a cada cas concret. Així mateix, entendrà els preceptes jurídics, els interpretarà i finalment els interrelacionarà per a donar solució als problemes plantejats.
Resum: Los objetivos principales de la asignatura son que el alumno entienda tanto el marco jurídico del derecho a la seguridad y salud, como los principales criterios jurisprudenciales y administrativos utilizados en la resolución de los conflictos jurídicos que se planteen en la materia. La asignatura pretende que el alumno disponga de los instrumentos conceptuales necesarios para abordar el análisis de las siguientes cuestiones: 1. - El porqué de la prevención de riesgos laborales 2. - Los sujetos que participan en la prevención de riesgos laborales 3. - Las modalidades de organización de la actividad preventiva 4. - Los derechos y obligaciones en materia preventiva 5. - Las responsabilidades por incumplimientos de la normativa de la seguridad y salud Competencias a adquirir y resultados del aprendizaje Los resultados del aprendizaje realizado han de permitir fundamentalmente adquirir competencias en: 1. - el dominio y conocimiento de la legislación en materia de seguridad y salud 2. - la interpretación que realizan los órganos judiciales de la misma 3. - la aplicación que llevan a cabo los diferentes agentes que participan, como son los empresarios, los trabajadores y la administración pública En relación a las mencionadas competencias, el alumnado desarrollará su capacidad de buscar en las normas jurídicas los preceptos jurídicos reguladores aplicables a cada caso concreto. Así mismo, entenderá los preceptos jurídicos, los interpretará y finalmente los interrelacionará para dar una solución a los problemas planteados. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]Català
7 p, 88.5 KB

Anglès
Versió reduïda
1 p, 54.4 KB

Castellà
7 p, 86.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir