Laboratori de Síntesi [102530]
Bayón Rueda, Joan Pau
Escriche Martínez, Luis
Figueredo Galimany, Marta
Suades Ortuño, Joan
Yáñez López, Ramón
Busqué Sánchez, Felix
Novio Vazquez, Fernando
Illa Soler, Ona
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Additional title: Synthesis Laboratory
Additional title: Laboratorio de Síntesis
Date: 2018-19
Abstract: L'objectiu d'aquesta assignatura experimental és doble. D'una banda, reforçar, mitjançant una sèrie d'experiments de síntesi i caracterització de compostos, la comprensió dels conceptes desenvolupats en les assignatura "Mètodes Sintètics" i "Química de Coordinació i Organometàl·lica", que l'alumne ha cursat en el primer semestre. D'altra banda, essent aquesta la darrera assignatura experimental enfocada a la síntesi química, complementa els laboratoris que l'alumne ha cursat com a part de les assignatures de 2on curs, "Estructura i Reactivitat dels Compostos Orgànics" i "Química dels Elements". D'aquesta forma, l'assignatura "Laboratori de Síntesi" proporciona a l'alumne una sòlida formació en un bon nombre de tècniques sintètiques 1 "Laboratori de Síntesi" proporciona a l'alumne una sòlida formació en un bon nombre de tècniques sintètiques avançades, de major dificultat que les que formen part dels laboratoris vinculats a les assignatures de 2on curs. L'assignatura està constituïda per un conjunt de pràctiques de laboratori en les que l'alumne sintetitzarà i caracteritzarà una sèrie de compostos. Aquests han estat seleccionats amb l'objectiu de cobrir el major nombre possible de tècniques experimentals sintètiques i la més àmplia varietat de compostos, dins del temps disponible. La formació sintètica vindrà complementada per l'ús d'algunes tècniques instrumentals (espectroscòpia IR, UV i RMN) que alumne utilitzarà en la caracterització dels compostos. En aquest sentit, s'utilitzaran els coneixements assolits a l'assignatura "Determinació estructural", cursadaen el primer semestre de 3er. A més, com en tots els cursos de laboratori, l'aprenentatge de les normes de seguretat i del tractament els residus és també part essencial de la formació de l'alumne. En particular, en aquest curs, l'alumne haurà de familiaritzar-se amb la manipulació de substàncies perilloses.
Abstract: The objective of this experimental subject is double. On one hand, to reinforce through a series of synthesis experiments and characterization of compounds, the understanding of the concepts developed in the subject "Synthetic Methods" and "Coordination and Organometallic Chemistry", which the student has completed in the first semester. On the other hand, being this the last experimental subject focused on chemical synthesis, it complements the laboratories that the student has study as part of the 2nd year subjects, "Structure and Reactivity of Organic Compounds" and "Chemistry of Elements". In this way, the subject "Synthesis laboratory" 1 Reactivity of Organic Compounds" and "Chemistry of Elements". In this way, the subject "Synthesis laboratory" provides the student with a solid formation in a good number of advanced synthetic techniques, of greater difficulty than those that are part of the laboratories linked to the 2nd year subjects. The subject is constituted by a set of laboratory practices in which the student will synthesize and characterize a series of compounds. These have been selected with the aim of covering the largest possible number of synthetic experimental techniques and the widest variety of compounds, within the time available. The synthetic training will be complemented by the use of some instrumental techniques (IR, UV and NMR spectroscopy) that students will use in the characterization of the compounds. In this sense, the knowledge acquired in the subject "Structural determination", taken during the first semester of the 3rd year, will be used. In addition, as in all laboratory courses, the learning of safety standards and the treatment of waste is also an essential part of the student's training. In particular, in this course, the student must become familiar with the handling of dangerous substances.
Abstract: El objetivo de esta asignatura experimental es doble. Por un lado, reforzar mediante una serie de experimentos de síntesis y caracterización compuestos, la comprensión de los conceptos desarrollados en las asignatura "Mètodes Sintètics" y "Química de Coordinació i Organometàl·lica", que el alumno ha cursado en el primer semestre. Por otra parte, siendo esta la última asignatura experimental enfocada a la síntesis química, complementa los laboratorios que el alumno ha cursado como parte de las asignaturas de 2º curso, "Estructura y Reactividad de los Compuestos Orgánicos" y "Química de los Elementos". De esta forma, la asignatura "Laboratori de Síntesi" proporciona al alumno una sólida formación en un buen número de técnicas 1 asignatura "Laboratori de Síntesi" proporciona al alumno una sólida formación en un buen número de técnicas sintéticas avanzadas, de mayor dificultad que las que forman parte de los laboratorios vinculados a las asignaturas de 2º curso. La asignatura está constituida por un conjunto de prácticas de laboratorio en las que el alumno sintetizará y caracterizará una serie de compuestos. Estos han sido seleccionados con el objetivo de cubrir el mayor número posible de técnicas experimentales sintéticas y la más amplia variedad de compuestos, dentro del tiempo disponible. La formación sintética vendrá complementada por el uso de algunas técnicas instrumentales (espectroscopia IR, UV y RMN) que alumno utilizará en la caracterización de los compuestos. En este sentido, se utilizarán los conocimientos adquiridos en la asignatura "Determinació estructural", cursada en el primer semestre de 3er curso. Además, como en todos los cursos de laboratorio, el aprendizaje de las normas de seguridad y del tratamiento los residuos es también parte esencial de la formación del alumno. Enparticular, en este curso, el alumno deberá familiarizarse con la manipulación de sustancias peligrosas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Química [2502444]
Study plan: Grau en Química [953]Català
7 p, 91.9 KB

Anglès
7 p, 91.2 KB

Castellà
7 p, 91.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-13, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir