Química i enginyeria de proteïnes [100935]
Vendrell Roca, Josep
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Protein Chemistry and Engineering
Títol variant: Química e ingeniería de proteínas
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura Química i Enginyeria de Proteïnes forma part de la matèria "Proteïnes i àcids nucleics: estructura, funció i enginyeria" de la que les dues primeres assignatures s'han impartit al segon curs. En aquesta assignatura s'estudien les característiques estructurals i funcionals dels aminoàcids, els pèptids i les proteïnes tant des d'un punt de vista bàsic com aplicat, les metodologies emprades en la seva anàlisi i modificació i les seves aplicacions biomèdiques i biotecnològiques. Les proteïnes són les molècules efectores de molts processos bioquímics i biològics, gran part dels quals han estat vistos els dos primers cursos. Tanmateix, el coneixement de la seva estructura i funció es fonamental per a la comprensió transversal i aprofundida d'un bon nombre de matèries del Grau de Biotecnologia. Els coneixements teòrics adquirits en l'assignatura de Química i Enginyeria de Proteïnes es complementen amb una formació pràctica al laboratori en l'assignatura de Laboratori Integrat 5. Els objectius específics de l'assignatura són: Aprofundir en el coneixement de les característiques físico-químiques dels aminoàcids i els pèptids Descriure i aplicar les metodologies per a l'anàlisi de la seqüència de proteïnes i síntesi de pèptids. Reconèixer els elements estructurals, els diferents nivells de complexitat, els tipus de plegaments de proteïnes i la seva capacitat de formació d'estructures d'ordre superior. Saber recórrer a les fonts d'informació adequades per establir classificacions estructurals de proteïnes. Conèixer i saber explicar els mètodes méshabituals d'anàlisi de la conformació i l'estabilitat de les proteïnes, inclosos els d'anàlisi tridimensional. Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu 1 Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu processament post-traduccional i del seu trànsit intra- i extracel·lular. Saber establir relacions evolutives entre proteïnes i conèixer els mètodes d'anàlisi i de predicció estructural. Conèixer i saber com aplicar les metodologies més habituals per a la producció i purificació de proteïnes recombinants. Saber dissenyar estratègies per a la modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. Conèixer les bases per al disseny de proteïnes i les metodologies utilitzades en aquests processos. Assolir una visió global de les relacions estructura-funció a proteïnes i de les aplicacions d'aquestes biomolècules a la medicina, la indústria i la recerca. Integrar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics i per resoldre problemes experimentals, utilitzant la terminologia científica adequada.
Resum: The course on Protein Chemistry and Engineering belongs to the main subject "Proteins and nucleic acids: structure, function and engineering" of which a part has been taught in the second year of the Biotechnology degree. This course examines the structural and functional characteristics of amino acids, peptides and proteins both from a basic and applied point of view, the methodologies used in their analysis and modification, and their biomedical and biotechnological applications. Proteins are effector molecules of many biochemical and biological processes, most of which have been studied in the first two years. However, knowledge of their structure and function is crucial to a deep understanding of a number of subjects in the Biotechnology degree. The knowledge acquired in the course of Protein Chemistry and Engineering is complemented by a practical training in the Integrated Laboratory Course 5. The specific objectives are: To reach a deeper understanding of the physicochemical characteristics of amino acids and peptides To describe and apply methods for the analysis of protein sequences and peptide synthesis. To recognize the structural elements, the different complexity levels, the types of protein folding and their capacity to build higher order structures. To reach a knowledge on the use of information resources to establish structural classifications of proteins. To understand and explain the most common methods for the analysis of the conformation and stability of proteins, including three-dimensional analysis. To describe the molecular basis of protein folding, molecular dynamics, post-translational processing 1 To describe the molecular basis of protein folding, molecular dynamics, post-translational processing and intra- and extracellular protein traffic. To establish evolutionary relationships and learn the methods of structural analysis and structure prediction. To understand and apply the most common methods for the production and purification of recombinant proteins. To design strategies for modifying and optimizing the properties of proteins and to understand the basis for protein design and the methodologies used in these processes. To achieve an global vision about the structure-function relationships in proteins and about the application of these biomolecules in medicine, industry and research. To integrate the theoretical knowledge in the interpretation of the results of scientific experiments using the appropriate scientific terminology.
Resum: La asignatura Química e Ingeniería de Proteínas forma parte de la materia "Proteínas y ácidos nucleicos: estructura, función e ingeniería" de la que las dos primeras asignaturas se han impartido en el segundo curso. En esta asignatura se estudian las características estructurales y funcionales de los aminoácidos, los péptidos y las proteínas tanto desde un punto de vista básico como aplicado, las metodologías empleadas en su análisis y modificación y sus aplicaciones biomédicas y biotecnológicas. Las proteínas son las moléculas efectoras de muchos procesos bioquímicos y biológicos, gran parte de los cuales han sido vistos los dos primeros cursos. Sin embargo, el conocimiento de su estructura y función es fundamental para la comprensión transversal y profunda de un buen número de materias del Grado de Biotecnología. Los conocimientos teóricos adquiridos en la asignatura de Química e Ingeniería de Proteínas se complementan con una formación práctica en el laboratorio en la asignatura de Laboratorio Integrado 5. Los objetivos específicos de la asignatura son: Profundizar en el conocimiento de las características físico-químicas de los aminoácidos y los péptidos. Describir y aplicar las metodologías para el análisis de la secuencia de proteínas y la síntesis de péptidos. Reconocer los elementos estructurales, los diferentes niveles de complejidad, los tipos de plegamientos de proteínas y su capacidad de formación de estructuras de orden superior. Saber recurrir a las fuentes de información adecuadas para establecer clasificaciones estructurales de proteínas. Conocer y saber explicar los métodos más habituales de análisis de la conformación y la estabilidad de 1 Conocer y saber explicar los métodos más habituales de análisis de la conformación y la estabilidad de las proteínas, incluidos los de análisis tridimensional. Describir las bases moleculares del plegamiento de proteínas, de su dinámica molecular, de su procesamiento post-traduccional y de su tráfico intra y extracelular. Saber establecer relaciones evolutivas entre proteínas y conocer los métodos de análisis y de predicción estructural. Conocer y saber cómo aplicar las metodologías más habituales para la producción y purificación de proteínas recombinantes. Saber diseñar estrategias para la modificación y optimización de las propiedades de las proteínas. Conocer las bases para el diseño de proteínas y las metodologías utilizadas en estos procesos. Alcanzar una visión global de las relaciones estructura-función en proteínas y de las aplicaciones de estas biomoléculas en la medicina, la industria y la investigación. Integrar los conocimientos teóricos adquiridos para interpretar los resultados de experimentos científicos y para resolver problemas experimentales, utilizando la terminología científica adecuada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biotecnologia [2500253]
Pla d'estudis: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
10 p, 121.6 KB

Anglès
10 p, 109.2 KB

Castellà
11 p, 116.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-13, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir