Investigació Operativa [102150]
Estapé-Dubreuil, Glòria
Blabia Girau, Daniel
Espluga Campabadal, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Título variante: Operational Research
Título variante: Investigación Operativa
Fecha: 2018-19
Resumen: L'assignatura d'Investigació Operativa (IO) forma part, conjuntament amb la d'Introducció a la Resolució de Problemes i Disseny d'Algorismes, d'una matèria del Grau d'Empresa i Tecnologia que s'ha anomenat Mètodes Quantitatius de Gestió. Els objectius bàsics de l'assignatura són els següents: Presentar les bases de l'enfocament metodològic desenvolupat per la IO i adreçat a l'ajut a la presa de decisions en situacions problemàtiques i projectes de diferents àmbits de l'activitat empresarial - incloent l'economia social i pública - que permetin l'ús de tècniques quantitatives. Desenvolupar les eines i tècniques principals de resolució de problemes d'optimització, exposant-ne els resultats teòrics i algorismes de càlcul de solucions. Aplicar les diferents eines treballades a projectes i problemes reals de l'entorn organitzatiu i empresarial, fent també ús d'eines informàtiques tant genèriques com específiques. En acabar el curs, els estudiants hauran de ser capaços de modelitzar situacions de l'entorn de les empreses i les organitzacions en les que la Investigació Operativa i els mètodes d'optimització puguin ser d'utilitat. En particular, han de poder seleccionar els elements que es considerin significatius per incloure en el model, triar quin és el tipus de model més adient i resoldre'l emprant programari informàtic, i a continuació interpretar els resultats obtinguts, incloent l'anàlisi de la sensibilitat de la solució trobada. Així mateix, hauran de poder presentar de forma convenient les recomanacions que es desprenguin de l'anàlisi quantitativa realitzada, tant 1 presentar de forma convenient les recomanacions que es desprenguin de l'anàlisi quantitativa realitzada, tant en l'àmbit de professionals de la IO com de la gestió empresarial. A més, podran valorar críticament la utilització de models de la IO en les situacions estudiades, tenint en compte la complexitat i incertesa de la presa de decisions en el món d'avui en dia.
Resumen: La asignatura de Investigación Operativa (IO) forma parte, junto con la de Introducción a la Resolución de Problemas y Diseño de Algoritmos, de una materia del Grado de Empresa y Tecnología denominada Métodos Cuantitativos de Gestión. Los objetivos básicos de la asignatura son los siguientes: Presentar las bases del enfoque metodológico desarrollado por la IO y dirigido a la ayuda a la toma de decisiones en situaciones problemáticas y proyectos de diversos ámbitos de la actividad empresarial - incluyendo la economía social y pública - que permitan el uso de técnicas cuantitativas. Desarrollar las herramientas y técnicas principales de resolución de problemas de optimización, incluyendo resultados teóricos y algoritmos de cálculo de soluciones. Aplicar las distintas herramientas trabajadas en proyectos y problemas reales del entorno organizativo y empresarial, utilizando herramientas informáticas tanto genéricas como específicas. Al finalizar el curso, los estudiantes deberán ser capaces de modelizar situaciones del entorno de las empresas y las organizaciones en las que la Investigación Operativa y los métodos de optimización puedan ser de utilidad. En particular, deben poder seleccionar los elementos que se consideren significativos para incluir en el modelo, elegir cuál es el tipo de modelo más adecuado y resolverlo utilizando software informático, así como interpretar los resultados obtenidos, incluyendo el análisis de la sensibilidad de la solución encontrada. Asimismo, deberán poder presentar de forma conveniente las recomendaciones que se 1 solución encontrada. Asimismo, deberán poder presentar de forma conveniente las recomendaciones que se desprendan del análisis cuantitativo realizado, tanto en el ámbito de los profesionales de la IO como de la gestión empresarial. Además, podrán valorar críticamente la utilización de modelos de la IO en las situaciones estudiadas, teniendo en cuenta la complejidad e incertidumbre en la toma de decisiones en el mundo actual.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Grau en Empresa i Tecnologia [2501232]
Plan de estudios: Pla d' Estudis d'Empresa i Tecnologia [948]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 88.0 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 67.6 KB

Castellà
6 p, 87.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-20, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir