Psicopatologia del Desenvolupament: de la Infància a l'Edat Adulta [43879]
Subirà Álvarez, Susanna
Mora Giral, María Soledad
Ballespí Sola, Sergi
Brun-Gasca, Carme
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Developmental Psychopathology: from Childhood to Adulthood
Títol variant: Psicopatología del Desarrollo: de la Infancia a la Edad Adulta
Data: 2018-19
Resum: L'objectiu d'aquest mòdul és revisar les investigacions de major interès científic sobre orígens, curs i pronòstic dels processos evolutius psicopatològics, normatius i la interacció entre tots dos. S'aborden diferents síndromes clíniques: la classificació, el diagnòstic i avaluació, els factors de risc, prevenció i intervenció dels trastorns psicològics que afecten des de la infància a l'edat adulta. Un concepte clau és que el desenvolupament és un procés dinàmic. S'estudien trajectòries evolutives de psicopatologia i de normalitat, els seus factors de risc i els seus efectes al llarg del desenvolupament. Es tractaran els temes de més actualitat en l'àmbit de la psicopatologia del desenvolupament.
Resum: The objective of this module is to review the research of major scientific interest on the origins, course and prognosis of the psychopathological, normative evolutionary processes and the interaction between both. Different clinical syndromes are addressed: classification, diagnosis and evaluation, risk factors, prevention and intervention of psychological disorders that affect from childhood to adulthood. A key concept is that development is a dynamic process. Evolutionary trajectories of psychopathology and normality, their risk factors and their effects throughout development are studied. The most current topics in the field of developmental psychopathology will be discussed.
Resum: El objetivo de este módulo es revisar las investigaciones de mayor interés científico sobre orígenes, curso y pronóstico de los procesos evolutivos psicopatológicos, normativos y la interacción entre ambos. Se abordan diferentes síndromes clínicos: la clasificación, el diagnóstico y evaluación, los factores de riesgo, prevención e intervención de los trastornos psicológicos que afectan desde la infancia a la edad adulta. Un concepto clave es que el desarrollo es un proceso dinámico. Se estudian trayectorias evolutivas de psicopatología y de normalidad, sus factores de riesgo y sus efectos a lo largo del desarrollo. Se tratarán los temas de más actualidad en el ámbito de la psicopatología del desarrollo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 82.3 KB

Anglès
4 p, 82.3 KB

Castellà
5 p, 84.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir