Periodisme Cultural [103091]
Vidal, David
Gayà Morlà, Catalina
Vall Karsunke, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Periodismo Cultural
Data: 2018-19
Resum: - Provocar la curiositat en l'estudiant sobre les formes com el periodisme s'ha vinculat al sorgiment i l'expansió dels corrents culturals que han provocat transformacions en les formes de veure i entendre el món dins de les societats occidentals contemporànies. - Proposar una definició plausible dels termes 'periodisme' i 'cultura' - i 'periodista cultural'- que acotin l'àmbit d'interès de l'assignatura i amb els quals l'estudiant s'hi relacioni de forma enriquidora però alhora planera i directa. - Capacitar l'estudiant per adquirir i desenvolupar els fonaments teòrics, les tècniques i les habilitats que el converteixin en un comunicador cultural. - Dotar l'estudiant de coneixements i de capacitat crítica sobre els principals corrents creatius de la contemporaneïtat. - Descriure i analitzar el lloc que ocupa la comunicació especialitzada en cultura dins de l'ecosistema mediàtic i observar les transformacions que desenvolupa a ran de l'aparició dels nous suports i de les noves eines informatives i comunicatives. - Dominar les convencions dels principals gèneres del periodisme cultural: crònica, entrevista, reportatge, 1 - Dominar les convencions dels principals gèneres del periodisme cultural: crònica, entrevista, reportatge, quadre de costums, crítica. - Conèixer les principals ofertes del periodisme cultural contemporani en els seus diversos suports, i dominar així mateix la tradició més rellevant d'aquesta mena de periodisme especialitzat. - Preparar l'estudiant per avaluar críticament les diferents manifestacions artístiques i culturals.
Resum: - Provocar la curiosidad en el estudiante sobre las formas como el periodismo se ha vinculado al surgimiento y la expansión d - Proponer una definición plausible de los términos 'periodismo' y 'cultura' - y 'periodis - Capacitar al estudiante para adquirir y desarrollar los fundamentos teóricos, las técn - Dotar al estudiante de conocimientos y de capacidad crítica sobre las principales cor - Describir y analizar el lugar que ocupa la comunicación especializada en cultura den - Dominar las convenciones de los principales géneros del periodismo cultural: crónica - Conocer las principales ofertas del periodismo cultural contemporáneo en sus divers - Preparar al estudiante para evaluar críticamente las diferentes manifestaciones artís.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]Català
7 p, 98.2 KB

Castellà
6 p, 92.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir