Projectes de Desenvolupament de Programari Corporatiu [102175]
Estapé-Dubreuil, Glòria
Subiras Pugibet, Jaume
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Corporate Software Project Management
Títol variant: Proyectos de Desarrollo de Software Corporativo
Data: 2018-19
Resum: Els projectes de desenvolupament de programari corporatiu no són projectes aïllats. Estan inscrits en entorns empresarials rics, canviants i competitius. Molts vegades formen part del nucli de gestió o negoci de l'empresa, impactant cada vegada més en els ingressos que percep. El procés de creació de programari corporatiu és complex i requereix una àmplia base d'habilitats i coneixements per tal d'analitzar, dissenyar, programar, provar i implementar, i essencialment, posar-lo en marxa amb èxit. La gestió psicològica i també econòmica són fonamentals. L'objectiu d'aquesta assignatura és doncs conèixer els projectes de desenvolupament de programari corporatiu, així com els processos que calen per tal de portar-los a terme amb èxit. El procés de creació de programari corporatiu no es basa només en la teoria del cicle de vida, sinó també en una correcta gestió de proveïdors i contractes. En el curs s'inclouen les metodologies més destacables per tal de desenvolupar software corporatiu. Però el focus essencial del curs es posa als aspectes de negoci del desenvolupament del software corporatiu, amb una especial atenció al pla de sistemes d'informació on aquest s'inscriu i la gestió dels equips en els entorns de desenvolupament i implementació, sense oblidar mai el context empresarial del mateix. En finalitzar el curs els estudiants hauran de ser capaços d'analitzar els aspectes fonamentals d'un projecte de desenvolupament de programari corporatiu, tenint en compte els actors (stakeholders), els processos implicats i els objectius del projecte. També hauran de poder definir-ne correctament l'abast, fer-ne l'anàlisi de risc i 1 i els objectius del projecte. També hauran de poder definir-ne correctament l'abast, fer-ne l'anàlisi de risc i preparar la documentació per a una bona licitació. Així mateix, hauran adquirit les nocions bàsiques per a poder gestionar proveïdors i subcontractacions.
Resum: Los proyectos de desarrollo de software corporativo no son proyectos aislados. Están inscritos en entornos empresariales ricos, cambiantes y competitivos. En muchas ocasiones forman parte del núcleo de gestión o negocio de la empresa, y tienen un impacto cada vez mayor en los ingresos del mismo. El proceso de creación de software corporativo es complejo y requiere una amplia base de habilidades y conocimientos para analizar, diseñar, programar, probar e implementar un proyecto, para poder ponerlo en marcha con éxito. La gestión psicológica y también económica son fundamentales. El objetivo de esta asignatura es dar a conocer los proyectos de desarrollo de software corporativo, así como los procesos necesarios para llevarlos a cabo con éxito. El proceso de creación de software corporativo no se basa sólo en la teoría del ciclo de vida, sino también en una correcta gestión de proveedores y contratos. En el curso se incluyen las metodologías más destacables para desarrollar software corporativo. Pero el foco esencial del curso se pone en los aspectos de negocio del desarrollo del software corporativo, con una especial atención al plan de sistemas de información donde éste se inscribe y a la gestión de los equipos en los entornos de desarrollo e implementación, sin olvidar nunca el contexto empresarial del mismo. Al finalizar el curso los estudiantes deberán ser capaces de analizar los aspectos fundamentales de un proyecto de desarrollo de software corporativo, teniendo en cuenta los actores (stakeholders), los procesos implicados y los objetivos del proyecto. También deberán poder definir correctamente el alcance, hacer el 1 implicados y los objetivos del proyecto. También deberán poder definir correctamente el alcance, hacer el análisis de riesgo y preparar la documentación para una buena licitación. Asimismo, habrán adquirido las nociones básicas para poder gestionar proveedores y subcontrataciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Empresa i Tecnologia [2501232]
Pla d'estudis: Grau en Empresa i Tecnologia [948]Català
5 p, 83.5 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 66.4 KB

Castellà
5 p, 83.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2021-07-02   Favorit i Compartir