Matemàtiques [101968]
Mateu Bennassar, Juan Eugenio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Mathematics
Título variante: Matemáticas
Fecha: 2018-19
Resumen: En el context dels estudis de Genètica, és necessària una formació sòlida en Matemàtiques, enteses com el llenguatge de la Ciència i en particular de la base genètica dels processos biològics. En primer lloc és important que l'estudiant domini el càlcul de funcions d'una variable, essencial en multitud d'aplicacions i especialment en els models de creixement de poblacions, organismes o cèl·lules. D'altra banda, el llenguatge de la probabilitat i les tècniques estadístiques bàsiques són imprescindibles per analitzar dades genètiques i genòmiques provinents de la descripció de fenòmens naturals, d'experiments o simulació de processos genètics. L'objectiu general del curs és el de proporcionar a l'alumne aquestes eines matemàtiques, incidint especialment en la seva correcta utilització i en la interpretació dels resultats. Els objectius concrets de l'assignatura són: 1. Comprensió dels fonaments del càlcul matemàtic en una variable i de la representació gràfica de funcions. 2. Estudi del creixement de funcions amb aplicació a la dinàmica de poblacions. Creixement exponencial i creixement logístic. 3. Comprensió dels principis bàsics de la probabilitat i de la noció de variable aleatòria. Estudi de les distribucions de més interès en Biologia i Genètica. 4. Adquisició de nocions sobre interpretació de dades, aplicació de proves de contrastos d'hipòtesis i càlcul d'intervals de confiança. 5. Ús d'eines informàtiques per al tractament estadístic de les dades.
Resumen: In the context of Genetic studies, solid training is required in Mathematics, understood as the language of Science and in particular the genetic basis of biological processes. First of all it is important that the student master the calculation of functions of one variable, essential in many applications and especially in the growth models of populations, organisms or cells. On the other hand, the language of probability and the basic statistical techniques are essential to analyze genetic and genomic data from the description of natural phenomena, experiments or simulation of genetic processes. The general objective of the course is to provide the student with these mathematical tools, focusing especially on their correct use and on the interpretation of the results. The specific objectives of the subject are: 1. Understanding the fundamentals of mathematical calculation in one variable and the representation of functions. 2. Study of the growth of functions with application to the dynamics of populations. Exponential growth and logistical growth. 3. Understanding the basic principles of probability and the notion of random variable. Study of distributions of greatest interest in Biology and Genetics. 4. To understand the notions about interpretation of data, application of contrast tests of hypotheses and calculation of confidence intervals. 5. Use of computer tools for the statistical processing of data.
Resumen: En el contexto de los estudios de Genética, es necesaria una formación sólida en Matemáticas, entendidas como el lenguaje de la Ciencia y en particular de la base genética de los procesos biológicos. En primer lugar es importante que el estudiante domine el cálculo de funciones de una variable, esencial en multitud de aplicaciones y especialmente en los modelos de crecimiento de poblaciones, organismos o células. Por otra parte, el lenguaje de la probabilidad y las técnicas estadísticas básicas son imprescindibles para analizar datos genéticos y genómicos provenientes de la descripción de fenómenos naturales, de experimentos o simulación de procesos genéticos. El objetivo general del curso es el de proporcionar al alumno estas herramientas matemáticas, incidiendo especialmente en su correcta utilización y en la interpretación de los resultados. Los objetivos concretos de la asignatura son: 1. Comprensión de los fundamentos del cálculo matemático en una variable y de la representación gráfica de funciones. 2. Estudio del crecimiento de funciones con aplicación a la dinámica de poblaciones. Crecimiento exponencial y crecimiento logístico. 3. Comprensión de los principios básicos de la probabilidad y de la noción de variable aleatoria. Estudio de las distribuciones de más interés en Biología y Genética. 4. Adquisición de nociones sobre interpretación de datos, aplicación de pruebas de contrastes de hipótesis y cálculo de intervalos de confianza. 5. Uso de herramientas informáticas para el tratamiento estadístico de los datos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Genètica [2500890]
Plan de estudios: Grau en Genètica [833]Català
4 p, 72.2 KB

Anglès
4 p, 73.6 KB

Castellà
4 p, 73.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-20, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir