Biologia vegetal [100989]
Martí Clúa, Joaquim
Poschenrieder Wiens, Carlota
Guardia Valle, Laia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Plant Biology
Títol variant: Biología vegetal
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura té com a objectiu introduir als estudiants en el coneixement bàsic de la Biologia dels vegetals considerant tant els fonaments sistemàtics com els estructurals i funcionals de les plantes. Les plantes i els microorganismes tenen una estreta relació evolutiva i funcional que en molts casos ha portat a una forta dependència mútua. Exemples evidents són, entre molts altres, simbiosis tant rellevants com la formació de micorizes o la fixació simbiòtica del nitrogen atmosfèric, però també les interaccions fitopatològiques d'enorme importància en l'agricultura, o les saprofítiques, essencials pel ciclatge de nutrients minerals en els ecosistemes. Per comprendre aquestes complexes interaccions, que principalment són objectius formatius de cursos superiors, l'estudiant ha d'obtenir prèviament la capacitat de reconèixer els diferents nivells d'organització dels vegetals, la diversitat de les plantes en el medi, les funcions vitals bàsiques dels vegetals i la seva regulació per factors interns i externs. Per facilitar el procés d'aprenentatge, l'assignatura s'ha dividit en tres mòduls temàtics que comprenen respectivament els fonaments estructurals, els funcionals i els sistemàtics i tenen els següents objectius: Mòdul 1: Diversitat Vegetal 1 Coneixement dels grans grups de Vegetals en un context filogenètic (evolutiu), morfològic i ecològic. Interpretar la riquesa i importància de la diversitat vegetal en la biosfera, i les seves interaccions amb altres organismes. Mòdul 2: Citologia i Histologia Vegetal Coneixement a grans trets de la diversitat de les cèl·lules vegetals i saber distingir les característiques citofisiològiques que defineixen als diferents teixits de les plantes. Mòdul 3: Fisiologia Vegetal Integració del coneixement del funcionament dels vegetals a diferents nivells organitzatius dins l'organisme sencer i la seva regulació per factors interns i del medi.
Resum: The main objective of the subject is to introduce students to the basic knowledge of plant biology from a systematic approach as well as structural and functional fundamentals. Plants and microorganisms have a close evolutionary and functional relationship that in many cases has led to strong mutual dependence. Significant examples are, among others, symbiosis like mycorrhizae or the symbiotic fixation of atmospheric nitrogen, but also phytopatological interactions, of great importance in agriculture, or saprophytic, essential for the cycling of mineral nutrients in the ecosystems. In order to understand these complex interactions, which are formative objectives of following years, the student must first obtain the ability to recognize the different levels of organization of plants, its diversity in the environment, its basic vital functions and its regulation pathways. In order to facilitate the learning process, the subject has been subdivided in three thematic modules, or areas, that include respectively the systematic, structural and functional fundamentals and have the following objectives: Module 1: Plant Diversity To study the main plant groups in a phylogenetic (evolutionary), morphological and ecological way. To understand the richness and importance of plant diversity in the biosphere, as well as its interactions with other organisms. 1 organisms. Module 2: Cytology and Plant Histology To get a broad knowledge of the diversity of plant cells and how to distinguish the cytophysiological characteristics that define the different tissues in plants. Module3: Plant Physiology Integration of the knowledge of plants' functional processes at different organizational levels of the entire organism and its regulation by internal and environmental factors.
Resum: La asignatura tiene como objetivo introducir a los estudiantes en el conocimiento básico de la Biologia vegetal tanto desde el punto de vista de los fundamentos sistemáticos como de los estructurales y funcionales. Las plantas y los microorganismos tienen una estrecha relación evolutiva y funcional que en muchos casos ha conllevado una fuerte dependéncia mútua. Ejemplos evidentes son, entre muchos otros, simbiosis tan relevantes como la formación de micorrizas o la fijación simbiótica del nitrogeno atmosférico, pero también las interacciones fitopatológicas, de enorme importancia en la agricultura, o las saprofíticas, esenciales para el ciclaje de nutrientes minerales en los ecosistemas. Para comprender estas interacciones complejas, que principalmente son objectivos formativos de cursos superiores, el estudiante debe obtener previamente la capacidad de reconocer los diferentes niveles de organización de los vegetales, la diversidad de las plantas en el medio, las funciones vitales básicas de los vegetales y su regulación por factores internos y externos. Para facilitar el proceso de aprendizaje, la asignatura se ha dividido en tres módulos temáticos que comprenden respectivamente los fundamentos estructurales, los funcionales y los sistemáticos y tienen los siguientes objectivos: 1 Módulo 1: Diversidad Vegetal: Conocimiento de los grandes grupos vegetales en un contexto filogenético (evolutivo), morfológico y ecológico. Interpretar la riqueza y la importancia de la diversidad vegetal en la biosfera, así como sus interacciones con otros organismos. Módulo 2: Citología e Histología Vegetal Conocimiento a grandes rasgos de la diversidad de células vegetales y saber distinguir las características citofisiológicas que definenlos diferentes tejidos de las plantas. Módulo 3: Fisiología Vegetal Integración del conocimiento del funcionamiento de los vegetales a diferentes niveles organitzativos dentro del organismo completo y su regulación por factores internos y del medio.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]



Català
8 p, 99.1 KB

Anglès
8 p, 90.1 KB

Castellà
8 p, 105.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2018-10-20



   Favorit i Compartir