Història de la genètica [101962]
Lugo-Márquez, Sara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: History of Genetics
Títol variant: Historia de la genética
Data: 2018-19
Resum: L'assignatura d'Història de la Genètica es cursa al 4rt curs del Grau de Genètica i forma part del grup de les assignatures optatives. Els objectius fonamentals de l'assignatura són: Introduir a l'estudiant a la consideració i experimentació de la història com vehicle de reflexió/construcció cultural, com instrument de recerca, documentació i popularització científiques, i com eina pedagògica en l'àmbit de la ciència. Dins de l'àmbit específic de la història de la genètica, donar a l'estudiant les eines necessaries per a identificar i analitzar críticament els principals corrents historiogràfics relatius a la genètica. Introduir a l'estudiant al coneixement dels processos de generació, circulació, comunicació i gestió del coneixement científic (genètic), així com la seva intervenció en les transformacions socio - culturals al llarg de la història. Introduir a l'estudiant a l'anàlisi del paper i la situació de la genètica i les seves relacions socials en l'actualitat i al llarg de la història. Considerar la importància social, cultural, estratègica i econòmica de la genètica i de la genòmica en les ciències de la vida, la salut i la societat. I així, donar a l'estudiant les eines necessàries per a sintetitzar, a partir de l'avenç històric de la genètica, una perspectiva de l'abast actual i futur d'aquesta ciència.
Resum: Objectives and contextualization History of Genetics is taken in the 4th year of the Degree of Genetics and is part of the group of optional subjects. The main objectives are: Introduce the student to the consideration and experimentation of history as a vehicle for reflection and cultural construction, as an instrument of research, documentation and popularization, and as a pedagogical tool in the field of science. Within the specific scope of the history of genetics, give the student the necessary tools to identify and critically analyze the main historiographical currents related to genetics. Introduce the student to the knowledge of the processes of generation, circulation, communication and management of scientific (genetic) knowledge, as well as his impact on socio-cultural transformations throughout history. Introduce the student to the analysis of the role and the situation of genetics and their social relations today and throughout history. Consider the social, cultural, strategic and economic importance of genetics and genomics in the life sciences, health and society. And thus, give the student the necessary tools to synthesize, from the historical consideration of genetics, a perspective of the current and future reach of this science.
Resum: La asignatura de Historia de la Genética se cursa en el 4º curso del Grado de Genética y forma parte del grupo de las asignaturas optativas. Los objetivos fundamentales de la asignatura son: Introducir al estudiante a la consideración y experimentación de la historia como vehículo de reflexión/construcción cultural, como instrumento de investigación, documentación y popularización científicas, y como herramienta pedagógica en el ámbito de la ciencia. Dentro del ámbito específico de la historia de la genética, dar al estudiante las herramientas necesarias para identificar y analizar críticamente las principales corrientes historiográficas relativas a la genética. Introducir al estudiante al conocimiento de los procesos de generación, circulación, comunicación y gestión del conocimiento científico (genético), así como su intervención en las transformaciones socioculturales a lo largo de la historia. Introducir al estudiante en el análisis del papel y la situación de la genética y sus relaciones sociales en la actualidad y a lo largo de la historia. Considerar la importancia social, cultural, estratégica y económica de la genética y de la genómica en las ciencias de la vida, la salud y la sociedad. Y así, dar al estudiante las herramientas necesarias para sintetizar, a partir del avance histórico de la genética, una perspectiva del alcance actual y futuro de esta ciencia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 93.5 KB

Anglès
6 p, 84.9 KB

Castellà
5 p, 84.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-20, darrera modificació el 2023-06-12



   Favorit i Compartir