Diversitat Biocultural [43058]
Reyes García, Victoria
Benyei Peco, Petra Johanna
Corbera Elizalde, Esteve
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Biocultural Diversity
Título variante: Diversidad Biocultural
Fecha: 2018-19
Resumen: La pèrdua de la diversitat biològica i cultural són dos fenòmens ben coneguts. D'acord amb la majoria de les projeccions, en els propers trenta anys, el 20 per cent de les espècies existents en el món pot deixar d'existir. Menys coneguda, tot i que atraient cada vegada més l'atenció, és la pèrdua de les cultures del món. Diversos autors han assenyalat que la coincidència entre la diversitat biològica i cultural no és a fruit de l'atzar, i que l'erosió de la diversitat biològica i de la diversitat cultural estan estretament vinculades. En aquest curs, estudiem la diversitat biocultural, què és, per què és important i quins factors poden provocar la seva erosió i manteniment. El curs es divideix en tres àrees temàtiques a) Diversitat biocultural (sessions 1-4); b) Coneixements agroecològics tradicionals (sessions 5-8); i c) Canvi, resistència i adaptació (9-11). La majoria de les classes magistrals presentaran casos d'investigació permanent. En general, els estudis de casos han estat seleccionats per il·lustrar la superposició entre la diversitat biològica i cultural, com la pèrdua 1 casos han estat seleccionats per il·lustrar la superposició entre la diversitat biològica i cultural, com la pèrdua de la diversitat cultural pot afectar la biodiversitat i les respostes locals per mantenir la diversitat biocultural. A nivell metodològic, l'objectiu del curs és familiaritzar l'estudiant amb la literatura relacionada amb la diversitat biocultural i les eines de cerca (és a dir, Web of Science) i aprendre a construir una base de dades de referència (en Access).
Resumen: Biodiversity loss is a well-known phenomenon. According to most projections, over the next thirty years, 20 percent of the world's existing species may cease to exist. Less widely known, though attracting increasing attention, is the loss of the world's cultural diversity. Several authors have remarked that the overlap between biological and cultural diversity is not random and that the loss of cultural and biological diversity are linked. In this course, we study biocultural diversity, what it is, why it's important and what factors can result in its erosion and maintenance. The course is divided in three thematic areas a) Biocultural diversity (sessions 1-4); b) Traditional Agroecological Knowledge (sessions 5-8); and c) Change, resilience and adaptation (9-11). Most of the lectures will be presenting case studies from ongoing research. Overall, the case studies have been selected to illustrate the overlap between biological and cultural diversity, how the loss of cultural diversity can affect biodiversity, and local responses to maintain biocultural diversity.
Resumen: La pérdida de la diversidad biológica y cultural son dos fenómenos bien conocidos. Según la mayoría de las proyecciones, en los próximos treinta años, el 20 por ciento de las especies existentes en el mundo puede dejar de existir. Sin embargo, es menos conocido, aunque atrae cada vez más atención, es la pérdida de las culturas en el mundo. Varios autores han señalado que la paulatina extinción de diversidad biológica y cultural no es un simple azar, y que la pérdida de dichas diversidades están estrechamente vinculadas. En este curso, estudiamos la diversidad biocultural, qué es, por qué es importante y qué factores pueden resultar en su erosión y mantenimiento. El curso se divide en tres áreas temáticas a) Diversidad biocultural (sesiones 1-4); b) conocimiento agroecológico tradicional (sesiones 5-8); y c) Cambio, resiliencia y adaptación (9-11). La mayoría de las conferencias presentarán estudios de casos de investigaciones en curso. En general, los estudios de casos han sido seleccionados para ilustrar la superposición entre la diversidad biológica y cultural, cómo la pérdida de la diversidad cultural puede afectar la biodiversidad y las respuestas locales para mantener la diversidad biocultural. A nivel metodológico, el objetivo del curso es familiarizar al estudiante con la literatura relacionada con la diversidad biocultural y las herramientas de búsqueda (es decir, Web of Science) y aprender a construir una base de datos de referencia (en Access).
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social [4313784]
Plan de estudios: Màster Universitari en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social [1159]Català
5 p, 79.7 KB

Anglès
5 p, 78.5 KB

Castellà
5 p, 79.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-07-20, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir