Geoarqueologia i Arqueometria [44064]
Clop i Garcia, Xavier
Risch, Roberto
Palomo Pérez, Antoni
Gómez Bach, Anna 1977-
Soriano Llopis, Eni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Geoarqueología y Arqueometría
Data: 2018-19
Resum: L'objectiu del mòdul és capacitar al/la estudiant per gestionar correctament l'estudi dels artefactes abiòtics de cronologia prehistòrica. De manera més precisa, s'abordaran les directrius teòriques, les metodologies i les estratègies de recerca que es poden desenvolupar en l'estudi dels materials ceràmics, dels materials metàl·lics i de l'indústria lítica. S'abordaran qüestions com la classificació de materials arqueològics, l'anàlisi de les matèries primeres, la identificació dels processos de manufactura, la determinació de la funcionalitat i l'estudi de les traces d'ús de les categories d'artefactes més habituals en els jaciments arqueològics prehistòrics. Es farà un ènfasi particular en l'anàlisi i discussió de la circulació i transferència d'objectes, idees, formes de fer . . . en diferents zones d'Europa durant la Prehistòria Recent.
Resum: El objetivo del módulo es capacitar al/la estudiante para gestionar correctamente el estudio de los artefactos abióticos de cronología prehistórica. De forma más precisa, se abordarán las directrices teóricas, las metodologías y las estrategias de investigación que se pueden desarrollar en el estudio de de los materiales cerámicos, de los materiales metálicos y de la industria lítica. Se abordarán cuestiones como la clasificación de materiales arqueológicos, el análisis de las materias primas, la identificación de los procesos de manufactura, la determinación de la funcionalidad y el estudio de las trazas de uso de las categorías de artefactos más habituales en los yacimientos arqueológicos prehistóricos. Se hará un énfasis particular en el análisis y discusión sobre la circulación y transferencia de objetos, ideas, formas de hacer . . . en diferentes zonas de Europa durante la Prehistoria Reciente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [4313137]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana [1406]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 94.1 KB

Castellà
7 p, 94.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-07-27, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir