DNA Recombinant: Fonaments i Aplicacions Avançades [42895]
Roque Cordova, Alicia
Ariño Carmona, Joaquín
Biosca Vaqué, José Antonio
Ponte Marull, Inmaculada
Casamayor Gracia, Antonio
Piñol Ribas, Jaume
Roher Armentia, Nerea
Pallarès i Goitiz, Irantzu
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Recombinant DNA: Basics and Advanced Applications
Títol variant: DNA Recombinante: Fundamentos y Aplicaciones Avanzadas
Data: 2018-19
Resum: L'objectiu principal del curs és el de proporcionar una formació avançada i rigorosa, alhora que didàctica, de la 1 L'objectiu principal del curs és el de proporcionar una formació avançada i rigorosa, alhora que didàctica, de la diversitat de tècniques de DNA recombinant, tant bàsiques com avançades. Així, en finalitzar el mòdul l'alumne haurà aconseguit un coneixement sòlid sobre les diferents tècniques que impliquen la manipulació de DNA recombinant utilitzades actualment en els laboratoris d'investigació, així com les seves utilitats i limitacions. En finalitzar el mòdul, l'estudiant serà capaç de: 1. Entendre els procediments metodològics i identificar les eines instrumentals actuals basades en la tecnologia del DNA recombinant per respondre qüestions essencials en múltiples àrees de recerca, com són la l'estructura del DNA, l'estructura i funció de la cromatina, l'avaluació de l'expressió i la seva regulació, la traducció i la localització subcel·lular de les proteïnes, etc. 2. Dissenyar i realitzar experiments utilitzant les tècniques experimentals de DNA recombinant més apropiades per a cada objectiu concret. 3. Analitzar i interpretar adequadament, així com avaluar de manera crítica, les dades experimentals tant propis com publicats en la literatura científica. 4. Definir i comprendre les tècniques específiques per a determinats organismes utilitzats com a models d'experimentació als laboratoris d'investigació, així com les seves utilitats i limitacions.
Resum: The main goal of the course is to provide an advanced and rigorous training about a diversity of recombinant 1 The main goal of the course is to provide an advanced and rigorous training about a diversity of recombinant DNA techniques, both basic and advanced. So, at the end of the module the student will have achieved a solid knowledge of different techniques involving the manipulation of recombinant DNA currently used in research laboratories as well as profits and limitations. After completing this module, students will be able to: 1. Understand the methodological procedures and identify current instrumental tools based on recombinant DNA technology to address key issues in many research areas, such as the structure of DNA, the structure and function of chromatin, the evaluation of the expression and regulation, translation, and the subcellular localization of proteins, etc… 2. Design and conduct experiments using the most appropriate for each specific objective experimental recombinant DNA techniques. 3. Analyze and properly interpret and critically evaluate both, own and published in the scientific literature, experimental data. 4. Defining and understanding the specific techniques for specific organisms used as experimental models in research laboratories as well as profits and limitations.
Resum: El objetivo principal del curso es el de proporcionar una formación avanzada y rigurosa, a la vez que didáctica, 1 El objetivo principal del curso es el de proporcionar una formación avanzada y rigurosa, a la vez que didáctica, de la diversidad de técnicas de DNA recombinante, tanto básicas como avanzadas. Así, al finalizar el módulo el alumno habrá conseguido un conocimiento sólido sobre las diferentes técnicas que implican la manipulación de DNA recombinante utilizadas actualmente en los laboratorios de investigación, así como sus utilidades y limitaciones. Al finalizar el módulo, el estudiante será capaz de: 1. Entender los procedimientos metodológicos e identificar las herramientas instrumentales actuales basadas en la tecnología del ADN recombinante para responder cuestiones esenciales en múltiples áreas de investigación, como son la estructura del ADN, la estructura y función de la cromatina, la evaluación de la expresión y su regulación, la traducción y la localización subcelular de las proteínas, etc. 2. Diseñar y realizar experimentos utilizando las técnicas experimentales de DNA recombinante más apropiadas para cada objetivo concreto. 3. Analizar e interpretar adecuadamente, así como evaluar de manera crítica, los datos experimentales tanto propios como publicados en la literatura científica. 4. Definir y comprender las técnicas específicas para determinados organismos utilizados como modelos de experimentación en los laboratorios de investigación, así como sus utilidades y limitaciones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [4313794]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina [1153]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 88.9 KB

Anglès
6 p, 85.0 KB

Castellà
6 p, 87.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-04, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir