Què està passant al món? Què estem ensenyant? Per un ensenyament de les ciències socials centrat en els problemes, la justícia social i la ciutadania global
Tosar Bacarizo, Breogán, ed.
Pagès, Joan (Pagès Blanch) ed.
Santisteban, Antoni, ed.

Publicació: Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) : GREDICS (Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials), 2018
Descripció: 344 pag.
Resum: Els nostres temps són temps carregats d'història, és a dir, d'esdeveniments i problemes que afecten al conjunt de la humanitat, tant a nivell local com a escala global, com els desplaçaments, migracions i xenofòbia; la precarietat laboral o la pobresa; el desprestigi de la democràcia, la corrupció; els fonamentalisme o l'increment de l'autoritarisme; l'ús de la violència en la resolució de conflictes; la pervivència de guerres regionals i locals; els feminicidis, les intolerància; els problemes ambientals, la sinistralitat… L'ensenyament de les ciències socials, la geografia i la historia i de l'educació per a la ciutadania, està dominat per uns continguts allunyats dels problemes del present. No és possible un currículum més centrat en situacions que preocupen a les persones? Per què existeix aquesta desconnexió entre el saber geogràfic, històric i social i la vida de les persones? El professorat rep la formació pertinent per educar per a la justícia social i la ciutadania global? Com adequar el currículum i les pràctiques al problemes als que ha de donar resposta la ciutadania? En aquest llibre trobareu experiències educatives d'educció primària, secundària i universitàries. També trobareu investigacions que ens ajuden a pensar la innovació a l'ensenyament de les ciències socials, de la geografia i de la història, per formar una ciutadania democràtica crítica, competent per interpretar els problemes i els conflictes socials, responsable i compromesa amb el canvi social.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Col·lecció: Docs ; 1
Document: book
Matèria: Didàctica de les ciències socials ; Problemes socials rellevants ; Justícia social ; Ciutadania global
ISBN: 978-84-948252-2-4175 p, 6.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > GREDICS (Grup de Recerca en Didàctica de les Ciències Socials)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2018-09-12, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir