Perspectives de Recerca en Educació Literària [43208]
Margalló González, Ana María
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Research Perspectives in Teaching of Literature
Títol variant: Perspectivas de Investigación en Educación Literaria
Data: 2018-19
Resum: Aquest mòdul és obligatori de l'especialitat de Didàctica de la Llengua i la Literatura i és optatiu de la resta d'especialitats. En aquest mòdul es presentarà l'estat actual de la recerca en educació literària i didàctica de la literatura. Es destacaran les aportacions de la literatura a la construcció lingüística i cultural dels individus, a l'imaginari col·lectiu i a la interrelació cultural a partir de la literatura dirigida a la infància i l'adolescència. El mòdul se centrarà en la interacció entre el desenvolupament de la competència literària dels alumnes i la intervenció del docent en els diferents tipus de situacions educatives, des de la creació d'hàbits lectors a l'aprenentatge de les convencions i la interpretació cultural, i en els diferents camps i perspectives d'investigació que existeixen en relació amb tot plegat (fonamentalment a partir d'exemples concrets).
Resum: In this module the current state of research in literary and didactic education of literature will be presented. The contributions of literature to linguistics and literary construction of individuals, the collective imagination and cultural interaction from the literature aimed at children and adolescents are highlighted. The module will focus on the interaction between the development of the student's literary competence and the teacher intervention in different types of educational situations, from creating reading habits to learning the conventions and cultural interpretation. Also it displays an overview of the different fields and research perspectives in relation to literary education from concrete examples.
Resum: Este módulo es obligatorio para la especialidad de Didáctica de la Lengua y la Literatura y optativo para el resto de especialidades. En este módulo se presentará el estado actual de la investigación en educación literaria y didáctica de la literatura. Se destacarán las aportaciones de la literatura a la construcción lingüística y literaria de los individuos, al imaginario colectivo y a la interrelación cultural a partir de la literatura dirigida a la infancia y la adolescencia. El módulo se centrará en la interacción entre el desarrollo de la competencia literaria de los alumnos y la intervención del docente en los diferentes tipos de situaciones educativas, desde la creación de hábitos lectores al aprendizaje de las convenciones y la interpretación cultural. También desplegará una panorámica de los diferentes campos y perspectivas de investigación en relación a la educación literaria a partir de ejemplos concretos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Recerca en Educació [4313815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 86.9 KB

Anglès
6 p, 85.2 KB

Castellà
6 p, 86.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-14, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir