Gestió de Recursos Aeroportuaris [42873]
Piera Eroles, Miquel Àngel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Gestión de Recursos Aeroportuarios
Data: 2018-19
Resum: La Gestió de recursos en un context dinàmic caracteritzat per constants canvis a causa tant de la incertesa en la durada de les activitats com a les constants pertorbacions a què es veuen sotmesos, és considerat un sistema complex a causa de les interdependències entre activitats i recursos, que incideixen sobre el rendiment del sistema en el seu conjunt. Una aproximació holística que permeti obtenir un major coneixement de les diferents dinàmiques emergents que solen aparèixer en sistemes amb un elevat grau de interdependències, és imprescindible per poder millorar el rendiment del sistema i dissenyar mecanismes de mitigació de propagació de pertorbacions entre els diferents processos. El principal objectiu d'aquest mòdul és consolidar els conceptes acadèmics introduïts en el mòdul M4 de presa de decisions en la resolució de problemes complexos descrits en els mòduls M5 i M6. Per a això s'introduirà als alumnes una aproximació causal en el desenvolupament de models de simulació, que permetin adquirir un millor coneixement dels efectes de les incerteses sobre el comportament global del sistema. Els models causals es formalitzaran mitjançant Xarxes de Petri Acolorides per descriure les relacions causa-efecte entre les activitats i els recursos aeroportuaris. Per assolir el present objectiu de formació, es consideren els següents subobjectius: Introducció a l'anàlisi holístic, oposat a una aproximació reduccionista, en el qual el sistema aeroportuari es modela com un conjunt de recursos que interactuen en un context dinàmic. Identificar les interaccions entre els recursos i les activitats a ser realitzades, les quals determinen el comportament del sistema aeroportuari. Identificar-dinàmiques emergents com a fruit de relacions causa-efecte. Desenvolupament de models de simulació considerant les variables d'influència.
Resum: La Gestión de recursos en un contexto dinámico caracterizado por constantes cambios debido tanto a la incertidumbre en la duración de las actividades como a las constantes perturbaciones a las que se ven sometidos, es considerado un sistema complejo debido a las interdependencias entre actividades y recursos, que inciden sobre el rendimiento del sistema en su conjunto. Una aproximación holística que permita obtener un major conocimiento de las diferentes dinámicas emergentes que suelen aparecer en sistemas con un elevado grado de interdependencies, es imprescindible para poder mejorar el rendimiento del sistema y diseñar mecanismos de mitigación de propagación de perturbaciones entre los diferentes procesos. El principal objetivo de este módulo es consolidar los conceptos académicos introducidos en el módulo M4 de toma de decisiones en la resolución de problemas complejos descritos en los módulos M5 y M6. Para ello se introducirá a los alumnos una aproximación causal en el desarrollo de modelos de simulación, que permitan adquirir un mejor conocimiento de los efectos de las incertidumbres sobre el comportamiento global del sistema. Los modelos causales se formalizarán mediante Redes de Petri Coloreadas para describir las relaciones causa-efecto entre las actividades y los recursos aeroportuarios. Para alcanzar el presente objetivo de formación, se consideran los siguientes subobjetivos: Introducción al análisis holístico, opuesto a una aproximacion reduccionista, en el que el sistema aeroportuario de modela como un conjunto de recursos que interactuan en un contexto dinámico. Identificar las interacciones entre los recursos y las actividades a ser realizadas, las cuales determinan el comportamiento del sistema aeroportuario. Identificarlas dinámicas emergentes como fruto de relaciones causa-efecto. Desarrollo de modelos de simulación considerando las variables de influencia. 1 Desarrollo de modelos de simulación considerando las variables de influencia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Màster en Gestió Aeronàutica [4313785]
Pla d'estudis: Màster en Gestió Aeronàutica [1171]Català
5 p, 78.6 KB

Castellà
5 p, 78.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-14, darrera modificació el 2021-07-31   Favorit i Compartir