Sistemes Educatius, Desigualtats i Equitat: Aportacions de la Literatura Científica [43212]
Pàmies Rovira, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Educational Systems, Inequalities and Equity: Contributions by the Scientific Literature
Títol variant: Sistemas Educativos, Desigualdades y Equidad: Aportaciones de la Literatura Científica
Data: 2018-19
Resum: En aquest mòdul s'abordaran a partir de les aportacions de la literatura de recerca i els resultats obtinguts en informes nacionals i internacionals en educació, les relacions entre sistemes educatius i desigualtats. En els continguts del mòdul es realitzarà una anàlisi d'aquestes relacions en els diferents nivells: macro, meso i micro. Es contemplaran així, les polítiques educatives i la presa de decisions, els aspectes relatius a la cultura i estructura dels centres educatius i el paper del professorat i les famílies en relació a les desigualtats i equitat educativa. Els blocs de contingut a través dels quals s'estructura el mòdul permetran reconèixer les desigualtats presents en els diversos moments - accés, procés i resultats - de l'escolarització i oferiran els instruments adequats per a la reflexió, l'anàlisi i el desenvolupament de propostes de recerca en aquest marc. S'abordaran les següents temàtiques: • Polítiques educatives: desigualtats i equitat. • Centre i professorat: estratègies per a l'equitat educativa. • Família, entorn i desigualtats.
Resum: The module reviews the research literature on education. Educational systems, school and inequality. educational policies, culture and school structure and the role of teacher and families are analyzed. Content blocks are three: - Education policies: inequality and equity - School and teachers: strategies for educational equity - Family environment and inequalities.
Resum: En este módulo se abordarán a partir de las aportaciones de la literatura de investigación y los resultados obtenidos en informes nacionales e internacionales en educación, las relaciones entre sistemas educativos y desigualdades. En los contenidos del módulo se realizará un análisis de estas relaciones en los diferentes niveles: macro, meso y micro. Se contemplarán así, las políticas educativas y la toma de decisiones, los aspectos relativos a la cultura y estructura de los centros educativos y el papel del profesorado y las familias en relación a las desigualdades y equidad educativa. Los bloques de contenido a través de los cuales se estructura el módulo permitirán reconocer las desigualdades presentes en los diversos momentos - acceso, proceso y resultados - de la escolarización y ofrecerán los instrumentos adecuados para la reflexión, el análisis y el desarrollo de propuestas de investigación en este marco. Se abordarán las siguientes temáticas: • Políticas educativas: desigualdades y equidad. • Centro y profesorado: estrategias para la equidad educativa. • Familia, entorno y desigualdades.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Recerca en Educació [4313815]Català
6 p, 84.6 KB

Anglès
5 p, 81.9 KB

Castellà
6 p, 84.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-14, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir