Habilitats Lingüístiques i Aprenentatges Curriculars: Les Aportacions de la Recerca [43222]
Chico Gutierrez, Judit
Márquez Bargalló, Conxita
Canals Cabau, Maria Roser
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Additional title: Language Skills and Curricular Learning: Research Contributions
Additional title: Habilidades Lingüísticas y Aprendizajes Curriculares: Los Aportes de la Investigación
Date: 2018-19
Abstract: Aquest Mòdul és optatiu per a totes les Especialitats. Aquest mòdul s'aproxima a les competències comunicatiu-lingüístiques com a eix transversal per a l'elaboració dels coneixements curriculars de les àrees de continguts no denominades 'de llengua'. S'hi presentaran les línies d'investigació pluridisciplinars que posen de relleu, d'una banda, com l'apropiació dels discursos disciplinaris forma part de l'aprenentatge de les mateixes disciplines i de l'elaboració dels conceptes en què es fonamenten, i d'altra banda , com les llengües -primeres, segones, estrangeres- s'ensenyen i s'aprenen a través del seu ús en les situacions escolars i acadèmiques. Durant el mòdul, els estudiants tindran l'oportunitat de: a) Familiaritzar-se amb línies i exemples de recerca que des de diferents tradicions epistemològiques indaguen en les relacions que es donen entre l'aprenentatge de continguts curriculars i l'apropiació d'una llengua --primera, segona o estrangera- en entorn escolar. b) Fer una pràctica investigadora i participar en un petit estudi sobre la gestió o el desenvolupament de la llengua oral i/o llengua escrita en un àrea del currículum. c) Rebre i donar feedback crític sobre decisions investigadores pròpies i dels companys.
Abstract: a) become familiar with differnt research lines, epistemological traditions and examples of language (fisr, second or foreign) across the curriculum approaches. b) Carry out a studyof limited scope on oral or written language across the curriculum. c) Obtain and provide feedback on research decissions made by course takers.
Abstract: Este Módulo es optativo para todas las Especialidades. Este módulo se aproxima a las competencias comunicativo-lingüísticas como eje transversal para la elaboración de los conocimientos curriculares de las áreas de contenidos no denominadas 'de lengua'. Se presentarán líneas de investigación pluridisciplinares que ponen de relieve, por un lado, cómo la apropiación de los discursos disciplinarios forma parte del aprendizaje de las mismas disciplinas y de la elaboración de los conceptos en que se fundamentan, y por otra parte, cómo las lenguas -primeras, segundas, extranjeras- se enseñan y aprenden a través de su uso en contextos escolares y académicos. Durante el módulo, los estudiantes tendrán la oportunidad de: a) Familiarizarse con líneas y ejemplos de investigación que desde diferentes tradiciones epistemológicas indagan en las relaciones que se dan entre el aprendizaje de contenidos curriculares y la apropiación de una lengua -primera, segunda o extranjera- en entorno escolar. b) Hacer una práctica investigadora y participar en un pequeño estudio sobre la gestión o el desarrollo de la lengua oral y / o lengua escrita en un área del currículo. c) Recibir y dar feedback crítico sobre decisiones investigadoras propias y de los compañeros.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Recerca en Educació [4313815]Català
7 p, 88.8 KB

Anglès
7 p, 87.7 KB

Castellà
7 p, 88.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-09-14, last modified 2018-10-20   Favorit i Compartir