Perspectives de Recerca i Intervenció Socioantropològica [43141]
Carrasco, Sílvia
Tapada Berteli, María Teresa
Valdés Gázquez, María
Molina González, José Luis
Soto Marata, Pepi
Grau Rebollo, Jorge
Stolcke, Verena
Mateo Dieste, Josep Lluís
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Perspectivas de Investigación e Intervención Socioantropológica
Data: 2018-19
Resum: Aquest mòdul forma part dels mòduls comuns que han de cursar tot(e)s els/les estudiants del màster, independentment de l'especialitat que estiguin cursant. S'imparteix el primer semestre i la major part dels blocs que el componen s'imparteixen al principi del màster. Objectius generals: Orientar la recerca cap a la comprensió dels processos emergents d'adaptació de comunitats culturalment diverses. Conèixer els problemes epistemològics i metodològics que comporta la comparació transcultural. Conèixer el valor de les investigacions etnogràfiques per al disseny d'intervencions que ajudin a millorar aspectes de la vida social. Objectius de Projectes I: Formar els estudiants en la lògica i el sentit de la recerca acadèmica i, específicament, introduir-los en totes les fases del processos d'investigació en antropologia social i cultural a partir de les seves propostes d'investigació i d'exemples de projectes finalitzats i en curs. El seminari combina el treball i el retorn immediat a l'aula en grup i la tutorització individual a la meitat i al final del seu desenvolupament, amb l'objectiu 1 a l'aula en grup i la tutorització individual a la meitat i al final del seu desenvolupament, amb l'objectiu d'aconseguir que cada estudiant completi l'elaboració de la seva proposta d'investigació.
Resum: Este módulo forma parte de los módulos comunes que han de cursar todos/as los/as estudiantes del máster, independientemente de la especialidad que esten cursando. Por ello se imparte el primer semestre y la mayor parte de los bloques que lo componen se imparten al principio del máster. Objetivos generales: Orientar la investigación hacia la comprensión de los procesos emergentes de adaptación de comunidades culturalmente diversas. Conocer los problemas epistemológicos y metodológicos que conlleva la comparación transcultural. Conocer el valor de las investigaciones etnográficas para el diseño de intervenciones que ayuden a mejorar aspectos de la vida social. Objetivos Proyectos I: Formar a los estudiantes en la lógica y el sentido de la investigación académica y, específicamente introducirles en todas las fases del proceso de investigación en antropología social y cultural a partir de sus propuestas de investigación y de ejemplos de proyectos finalizados y en curso. El seminario combina el trabajo y el retorno inmediato en el aula en grupo y la tutorización individual a la mitad y al final de su 1 trabajo y el retorno inmediato en el aula en grupo y la tutorización individual a la mitad y al final de su desarrollo, con el objetivo de lograr que cada estudiante complete la elaboración de su propuesta de investigación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [4313769]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Antropologia: Recerca Avançada i Intervenció Social [1175]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
15 p, 122.9 KB

Castellà
15 p, 122.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-14, darrera modificació el 2023-04-27



   Favorit i Compartir