El sexe a la novel·la "Una qüestió personal", d'Ōe Kenzaburō : una perspectiva homosexual
Martí i Ventura, Joan
Nolla, Albert, 1974-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: El sexo en la novela "Una cuestión personal", de Ōe Kenzaburō : una perspectiva homosexual
Títol variant: The sex in the novel "A Personal Matter" by Ōe Kenzaburō : a homosexual perspective
Data: 2018
Resum: El treball ofereix una anàlisi temàtica de la novel·la Una qüestió personal, de l'autor japonès Ōe Kenzaburō. En aquesta obra el protagonista, en Bird, utilitza el sexe com a via d'escapament per allunyar-se del seu fill, nounat i malalt, i de la seva vida opressiva. El sexe present en la novel·la es caracteritza pel seu caràcter antisocial. Aquest sexe està marcat de forma indirecta per l'homosexualitat, que apareix de forma circular en la novel·la. En aquesta anàlisi temàtica de l'obra es prenen com a referent els aspectes de la peripècia d'en Bird relacionats amb el sexe amb l'objectiu de veure com aquest sexe antisocial, que ens enfoca l'alienació d'en Bird, actua sobre el protagonista de la novel·la i el seu comportament, aconseguint que en Bird es pugui alliberar del seu drama particular. L'anàlisi es du a terme des d'una perspectiva homosexual del sexe, ja que es parteix de la hipòtesi que és aquest sexe indirectament homosexual l'element que té més pes i dins la peripècia vital del protagonista.
Resum: El trabajo ofrece un análisis temático de la novela Una cuestión personal, del autor japonés Ōe Kenzaburō. En esta obra el protagonista, Bird, usa el sexo como vía de escape para alejarse de su hijo, recién nacido y enfermo, y de su opresiva vida. El sexo presente en la obra se caracteriza por su carácter antisocial. Este sexo está marcado de forma indirecta por la homosexualidad, que aparece de forma circular en la novela y que es lo que consigue que Bird pueda ser liberado de su drama vital. En este análisis temático de la novela se toman como punto de referencia aquellos aspectos de la peripecia de Bird relacionados con el sexo con el objetivo de ver como este sexo antisocial, que nos enfoca la alienación de Bird, actúa sobre el protagonista de la novela y su comportamiento, consiguiendo que se pueda liberar de su drama particular. El análisis se lleva a cabo desde una perspectiva homosexual del sexo, ya que se parte de la hipótesis que es este sexo indirectamente homosexual es el elemento que tiene más peso dentro de la peripecia vital del protagonista.
Resum: This essay provides a thematic analysis of the novel A Personal Matter, by the Japanese writer Ōe Kenzaburō. In this work the main character, named Bird, uses sex as the way to escape from his ill newborn child and his oppressive life. Sex in this novel is characterized by its antisocial attributes. It is also indirectly characterized by homosexuality, which appears transversally in the novel. This thematic analysis of A Personal Matter refers to the issues of Bird's ups and downs that are related with sex. Its aim is to assess how antisocial sex, which shows the main character's alienation from society, affects him and his behavior and makes him able to escape from his personal drama. With the hypothesis being that homosexual sex is the element with the greatest impact in Bird's situation, this essay is made from a homosexual perspective.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Titulació: Estudis d'Àsia Oriental [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [842]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Ōe Kenzaburō ; Sexe ; Homosexualitat ; Sodomia ; Feminitat ; Fugida ; Passivitat ; Humanisme ; Sexo ; Homosexualidad ; Sodomía ; Feminidad ; Huida ; Pasividad ; Humanismo ; Sex ; Homosexuality ; Sodomy ; Feminity ; Flight ; Passivity ; Humanism35 p, 671.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Traducció i d'Interpretació. TFG

 Registre creat el 2018-09-19, darrera modificació el 2020-09-05   Favorit i Compartir