Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció [42949]
Nogués Sanmiquel, Carme Nogués
Barrios Sanromà, Lleonard
Vidal Domínguez, Francesca
Ibáñez de Sans, Elena
Blanquer Jerez, Andreu
Ruíz Herrera Moreno, Aurora
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Integrated Laboratory for Reproduction Biology
Título variante: Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción
Fecha: 2018-19
Resumen: El mòdul "Laboratori Integrat de Biologia de la Reproducció" té per objectiu donar les eines bàsiques als estudiants per tal que puguin adquirir la capacitat de desenvolupar les tasques que es duen a terme tant en els centres de Reproducció Assistida, com en els laboratoris de recerca de cultius cel·lulars i de reproducció. El submòdul 1. "Cultiu de cèl·lules mare embrionàries" els alumnes adquiriran l'habilitat de treballar en un laboratori de cultius. Aprendran les normatives i s'habituaran a treballar en condicions d'esterilitat a la vegada que observaran diferents tipus de contaminacions. Aprendran les tècniques més bàsiques de detecció de proteïnes i adquiriran la capacitat d'utilitzar el microscopi tradicional, el invertit de llum blanca i el microscopi de fluorescència. En el submòdul 2. "Hibridació in situ fluorescent (FISH) en espermatozoides" els alumnes aprendran a analitzar les anomalies cromosòmiques en espermatozoides d'una mostra de semen, a través de la tècnica de FISH i a fer-ne una valoració clínica. En el submòdul 3. "Cultiu d'oòcits i embrions" els alumnes adquiriran la destresa per treballar en un laboratori de biologia de la reproducció. Aprendran a obtenir i manipular oòcits i embrions, activar oòcits i a aïllar blastòmers. En el submòdul 4. "Actualització en tècniques histològiques i citològiques", els alumnes aprendran les tècniques bàsiques d'histologia és a dir a incloure, tallar, tenyir, detectar proteïnes i observar les preparacions obtingudes. Finalment en el cinquè submòdul "Microscòpia de Rastreig Làser Confocal" (CLSM) es donarà les pautes 1 Finalment en el cinquè submòdul "Microscòpia de Rastreig Làser Confocal" (CLSM) es donarà les pautes necessaris per saber manipular aquesttipus de microscopis i conèixer totes les seves avantatges i limitacions.
Resumen: The module "Integrated Laboratory of Reproductive Biology" aims to give basic tools to students in order to acquire the ability to develop the tasks carried out in Assisted Reproductive Centers and in research laboratories focused in cell culture and reproduction. In the submodule 1: "Embryonic Stem Cell (ESC) culture" students will acquire the skills necessary to work in a cell culture laboratory. They will learn the rules and they will get used to work in sterile conditions. They will also learn the basic techniques of protein detection and acquire the ability to use standard and inverted microscope and fluorescence microscope. They will learn to differentiate between pluripotent and differentiated ESC. In the submodule 2: "Fluorescent in vitro hybridization in spermatozoa" students will learn how to analyze the chromosomal abnormalities in sperm from a sample of semen, through the technique of FISH and to make a clinical evaluation. In the submodule 3: "Oocyte and Embryo culture" students will acquire the skills to work in a laboratory of reproductive biology. They will learn how to obtain and manipulate oocytes and embryos, activate oocytes and isolate blastomeres. In the submodule 4: "Update in histological and cytological techniques," students will learn the basic techniques of histology such as inclusion, microtomy, staining, and protein detection and to observe the samples obtained. Finally, in the submodule 5: "Confocal Laser Scanning Microscopy" (CLSM) they will learn the characteristics 1 Finally, in the submodule 5: "Confocal Laser Scanning Microscopy" (CLSM) they will learn the characteristics of this microscope its advantages and limitations and how to use it.
Resumen: El módulo "Laboratorio Integrado de Biología de la Reproducción" tiene por objetivo dar las herramientas básicas a los estudiantes para que puedan adquirir la capacidad de desarrollar las tareas que se llevan a cabo tanto en los centros de Reproducción Asistida, como en los laboratorios de investigación de cultivos celulares y de reproducción. El submódulo 1. "Cultivo de células madre embrionarias" los alumnos adquirirán la habilidad de trabajar en un laboratorio de cultivos. Aprenderán las normativas y se habituarán a trabajar en condiciones de esterilidad a la vez que observarán diferentes tipos de contaminaciones. Aprenderán las técnicas más básicas de detección de proteínas y adquirirán la capacidad de utilizar el microscopio tradicional, el invertido de luz blanca y el microscopio de fluorescencia. En el submódulo 2. "Hibridación in situ fluorescente (FISH) en espermatozoides" los alumnos aprenderán a analizar las anomalías cromosómicas en espermatozoides de una muestra de semen, a través de la técnica de FISH y hacer una valoración clínica. En el submódulo 3. "Cultivo de ovocitos y embriones" los alumnos adquirirán la destreza para trabajar en un laboratorio de biología de la reproducción. Aprenderán a obtener y manipular ovocitos y embriones, activar ovocitos y aislar blastómeros. En el submódulo 4. "Actualización en técnicas histológicas y citológicas", los alumnos aprenderán las técnicas básicas de histología es decir a incluir, cortar, teñir, detectar proteínas y observar las preparaciones obtenidas. 1 Finalmente en el quinto submódulo "Microscopía de Barrido Láser Confocal" se dará las pautas necesarias para lamanipulaciónde este tipo de microscopios y se describiran sus ventajas y limitaciones.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Citogenètica i Biologia de la Reproducció [4313782]
Plan de estudios: Màster Universitari en Citogenètica i Biologia de la Reproducció [1151]Català
6 p, 84.9 KB

Anglès
6 p, 84.9 KB

Castellà
6 p, 84.9 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2018-09-21, última modificación el 2018-10-20   Favorit i Compartir