Aplicació Multidisciplinària d'Una Sola Salut en les Zoonosis Emergents o en Situacions Especials [43758]
Darwich Soliva, Laila
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Multidisciplinary Application of One Health in Emerging Zoonoses and in Special Situations
Títol variant: Aplicación Multidisciplinar de Una Sola Salud en las Zoonosis Emergentes y en Situaciones Especiales
Data: 2018-19
Resum: Es detallaran en format de sessions monogràfiques o taules rodones, els mecanismes biològics, epidemiològics, patogènics, de diagnòstic i control / profilaxi de les zoonosis exòtiques i emergents importades mitjançant el tràfic de persones i del comerç d'animals i plantes i dels seus productes derivats. Es presentaran les peculiaritats dels ecosistemes tropicals i subtropicals com a marc explicatiu de la presència dels cicles vitals de microorganismes zoonòtics en zones endèmiques, així com la importància dels vectors en la transmissió d'aquestes zoonosis. Es valoraran els riscos d'entrada i es treballarà en l'elaboració de plans de vigilància i contingència per a aquestes malalties. Es presentaran les peculiaritats de l'anàlisi de risc d'aquestes zoonosis en situacions especials: en pacients immunodeprimits, en situacions d'emergència sanitària i amenaça biològica, i en països d'ingressos baixos. En aquestes sessions monogràfiques es debatrà la malaltia baixos els diversos enfocaments d'Una Sola Salut: interfície home-animal-ecosistema-fauna salvatge-vectors. Hi haurà seminaris on s'exposaran estratègies i plans de treball reals que s'estan implementant a nivell mundial per al control d'aquestes zoonosis emergents o exòtiques.
Resum: The objectives of this module will be focused on: - Entomology bases and epidemiological status and risk assessment of emergent arboviruses and other new viruses and parasitosis. - Principal zoonosis in immunosuppressed populations. - Risk assessment, management and communication of zoonosis in situations of Public Health Alerts, bio treats and in low/income countries.
Resum: Se detallarán en formato de sesiones monográficas o mesas redondas, los mecanismos biológicos, epidemiológicos, patogénicos, de diagnóstico y control/profilaxis de las zoonosis exóticas y emergentes importadas a través del tránsito de personas y del comercio de animales y plantas y de sus productos derivados. Se presentarán las peculiaridades de los ecosistemas tropicales y subtropicales como marco explicativo de la presencia de los ciclos vitales de microorganismos zoonóticos en zonas endémicas, así como la importancia de los vectores en la transmisión de estas zoonosis. Se valorarán los riesgos de entrada y se trabajará en la elaboración de planes de vigilancia y contingencia para estas enfermedades. Se presentarán las peculiaridades del análisis de riesgo de estas zoonosis en situaciones especiales: en pacientes inmunodeprimidos, en situaciones de emergencia sanitaria y amenaza biológica, y en países con rentas bajas. En estas sesiones monográficas se debatirá la enfermedad bajos los diversos enfoques de Una Sola Salud: interfaz hombre-animal-ecosistema-fauna salvaje-vectores. Habrá seminarios donde se expondrán estrategias y planes de trabajo reales que se están implementando a nivel mundial para el control de estas zoonosis emergentes o exóticas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Anglès, Castellà
Titulació: Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [4315915]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Zoonosi i Una Sola Salut (One Health) [1348]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 82.0 KB

Anglès
4 p, 75.5 KB

Castellà
5 p, 81.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2018-09-21, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir