Google Scholar: cites
Vibrio parahaemolyticus : característiques i viabilitat en matrius de peix
Calvo Torras, Ma. de los Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Arosemena Angulo, Esteban Leonardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Domínguez Clavería, Lídia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Girmé Vila, Gisela (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Rodríguez González, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Adelantado Faura, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Pérez Caullán, Lucía (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: Vibrio parahaemolyticus : matrix characteristics and viability of fish
Data: 2011
Resum: Vibrio parahaemolyticus és unmicroorganisme que pot trobar-se en productes alimentaris d'origenmarí. Per aquesta raó, el seu consumpot produir infeccions alimentàries. Es considera que el seu hàbitat està restringit a àrees específiques delmón, sobretot a països de l'Est. Tot i així, aquest microorganisme ha estat trobat en una gran quantitat d'ambients aquàtics. L'objectiu del present estudi va ser determinar la viabilitat de Vibrio parahaemolyticus enmostres de tonyina (Thunnus sp. ) i salmó (Salmo sp. ) mitjançant inoculacions experimentals sota condicions controlades de laboratori.
Resum: Vibrio parahaemolyticus is amicroorganismthat can cause outbreaks of food poisoning after the consumption of either fish or seafood. It was considered that its habitat was restricted to specific areas of the world, mainly eastern countries, however, it has currently been found in a wide variety of aquatic environments. The purpose of this study is to assess the viability of vibrio parahaemolyticus in tuna (Thunnus spp. ) and salmon (Salmo sp. ) samples bymeans of experimental inoculations under controlled laboratory conditions.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Vibrio parahaemolyticus ; Viabilitat ; Salmó ; Tonyina ; Viability ; Salmon ; Tuna
Publicat a: TECA, Vol. 13, Num. 1 (2011) , p. 42-44, ISSN 1137-7976

Adreça original: http://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/49505
DOI: 10.2436/20.2005.01.47


3 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-09-27, darrera modificació el 2021-08-08



   Favorit i Compartir