Anàlisi de la premsa revolucionaria catalana durant els Fets de Maig de 1937
Delgado Coloma, Daniel
Tamborero Viadiu, Vicenç, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 96 pag.
Resum: El projecte consisteix en l'anàlisi dels diaris catalans vinculats a les organitzacions més rellevants del principat durant els Fets de Maig de 1937. L'estudi consta d'una explicació del context històric del 1937 i les organitzacions, d'una breu anàlisi quantitativa i una anàlisi qualitativa del discurs dels òrgans de difusió. Les capçaleres tractades al treball són: La Humanitat (ERC), Treball (PSUC), La Batalla (POUM), Solidaridad Obrera (CNT) i La Vanguardia.
Resum: El proyecto consiste en el análisis de los diarios catalanes vinculados a las organizaciones más relevantes del principado durante los Sucesos de Mayo de 1937. El estudio consta de una explicación del contexto histórico del 1937 i las organizaciones, de un breve análisis cuantitativo i un análisis cualitativo del discurso de los órganos de difusión. Las cabeceras tratadas en el trabajo son: La Humanitat (ERC), Treball (PSUC), La Batalla (POUM), Solidaridad Obrera (CNT) y La Vanguardia.
Resum: This project analyses the Catalan press during the Mays Days of 1937. The newspapers treated in this work were used by the main political and sindical organizations in order to distribute their propaganda. Theese are: La Humanitat (ERC), Treball (PSUC), La Batalla (POUM), Solidaridad Obrera (CNT) and La Vanguardia. The study consists of an explanation of the historical context of 1937 and the organizations, a brief quantitative analysis and a qualitative analysis of the discourse.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Premsa i política ; Catalunya ; Fets de Maig, 1937 ; Partit Obrer d'Unificació Marxista ; Vanguardia (Diari) ; Solidaridad obrera (Diari) ; La Humanitat (Diari) ; La Batalla (Diari) ; Treball (Diari)



96 p, 7.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2018-10-08, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir