Feminal : anàlisi gràfic d'un referent a la premsa femenina
Dumitrescu, Cristina
Revelles Soriano, David, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 115 pag.
Resum: Feminal, suplement de la Il·lustració Catalana, va ser una revista pionera en reivindicar el paper de la dona en la societat catalana a principis del segle XX. Feminal va ser una finestra on mostrar el treball cultural de les dones com obres diverses, pintures, poesies i d'altres creacions femenines. Aquest treball recull la participació de dones col·laboradores en la part gràfica i també quantifica els fotògrafs que més publiquen a la revista. Alhora, aquest fotògrafs conformen l'evolució de l'estructura de la revista a través dels temes més fotografiats.
Resum: Feminal, suplemento de la Ilustració Catalana, fue una de las primeras revistas en reivindicar el papel de la mujer en la sociedad catalana de principios del siglo XX. Feminal fue un soporte donde mostrar el trabajo cultural de las mujeres como obras diversas, pinturas, poesías y otras creaciones femeninas. Este trabajo recoge la participación de mujeres colaboradores en la parte gráfica y también cuantifica los fotógrafos que más publicaron en la revista. Estos fotógrafos, a su vez, conforman la evolución de la estructura de la revista a través de los temas más fotografiados.
Resum: Feminal, supplement of Ilustració Catalana, has been one of the first magazines that claim women's rights in the Catalan society in the beginnings of the XX century. Feminal was a magazine that showed women's cultural work like various pieces of art, paintings, poems and other female creations. This dissertation is about the participation of women in the graphic section of the magazine and it specifies who were the photographers that have participated the most. These photographers, in turn, shape the magazine built through the most photographed subjects.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Feminisme ; Fotografia ; Il·lustració ; Catalunya ; Premsa femenina ; Història ; 1907-1917 ; Feminal (Revista)



115 p, 66.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2018-10-09, darrera modificació el 2022-05-01



   Favorit i Compartir