Web of Science: 0 cites, Scopus: 4 cites, Google Scholar: cites
Fuentes estadísticas para analizar el sector de la restauración en España
Cabiedes Miragaya, Laura (Universidad de Oviedo)
Miret-Pastor, Lluís (Universidad Politécnica de Madrid)

Títol variant: Fonts estadístiques per analitzar el sector de la restauració a Espanya
Títol variant: Statistical sources for the analysis of the food service sector in Spain
Data: 2019
Resum: La restauración es una parte fundamental del turismo. Sin embargo, existen pocos trabajos cuantitativos ya que es un sector difícil de estudiar. El objetivo de este artículo es estudiar las posibilidades de análisis del sector de la restauración en España apoyándose en las principales fuentes estadísticas. Con este fin, se describen y comparan las bases de datos disponibles para analizar el sector tanto desde la perspectiva de la demanda como de la oferta. El artículo concluye con algunas sugerencias para determinar qué estadísticas conviene utilizar y qué medidas sería deseable que fuesen adoptadas para mejorar la información estadística.
Resum: Food and beverage service activities are a key part of tourism. However, there are few quantitative works as it is a difficult sector to study. This paper aims to explore the possibilities of analysing the food service sector in Spain using the main statistical sources. For this purpose, the available databases have been described and compared. Databases with information on both the demand and the supply side have been the object of study. The article concludes with some suggestions regarding the prioritization of statistics in order to study the sector and which measures would be desirable to improve the available statistical information.
Resum: La restauració és una part fonamental del turisme. No obstant això, n'existeixen pocs treballs quantitatius, ja que és un sector difícil d'estudiar. L'objectiu d'aquest article és estudiar les possibilitats d'anàlisi del sector de la restauració a Espanya amb el suport de les principals fonts estadístiques. A aquest efecte, es descriuen i comparen les bases de dades disponibles per analitzar el sector tant des de la perspectiva de la demanda com de l'oferta. L'article conclou amb alguns suggeriments per determinar quines estadístiques convé utilitzar i quines mesures seria desitjable que fossin adoptades per millorar la informació estadística.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Restauración ; Servicios de comidas y bebidas ; Horeca ; Fuentes estadísticas ; Comer fuera del hogar ; Food service ; Catering services ; Statistical sources ; Eating out ; Sociologia ; Turisme
Publicat a: Papers : revista de sociologia, Vol. 104 Núm. 1 (Gener-Març 2019) , p. 129-145 (Artículos) , ISSN 2013-9004

Adreça original: https://papers.uab.cat/article/view/v104-n1-miret-pastor
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/350323
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Papers/article/view/v104-n1-miret-pastor
DOI: 10.5565/rev/papers.2483


18 p, 185.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Papers
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2018-10-18, darrera modificació el 2022-12-20



   Favorit i Compartir