Queer and crippled : intersectional feminism in Nicola Griffith's So lucky : a novel
Pons Nusas, Montserrat
Martín Alegre, Sara, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2018
Descripció: 40 p.
Resum: Nicola Griffith's novel So Lucky (2018) exemplifies Queer-Crip theories through the portrayal of Mara, a lesbian woman diagnosed with multiple sclerosis. This dissertation claims that lesbian identities affect the formation, exposure and expression of selfhood of an impaired individual. In particular, it analyses queerness and impairment as victims of violence and hate crimes. I argue that Mara shapes the experience of her degenerative illness through previous events of assault and discrimination. Mara is unwilling to be defined as a weak woman after she is beaten up by two men. Similarly, she rejects the role of passive sufferer that society imposes on her after she is diagnosed with multiple sclerosis. Thus, this dissertation offers an insight to the life experience of Mara as a lesbian impaired woman.
Resum: La novel·la de Nicola Griffith So Lucky (2018) exemplifica les teories Queer-Crip a través de la representació de la Mara, una dona lesbiana a qui li diagnostiquen esclerosi múltiple. Aquesta tesina afirma que la identitat lèsbica afecta la formació, exposició i expressió intrapersonal d'un individu incapacitat. En particular, aquest estudi analitza l'homosexualitat i la discapacitat com a víctimes de la violència i els crims d'odi. Exposo que els esdeveniments d'assetjament i discriminació que pateix la Mara influeixen en la manera que viu i entén la seva malaltia degenerativa. La Mara rebutja ser definida com una dona dèbil després de ser apallissada per dos homes. De la mateixa manera, rebutja el rol de patidora passiva que la societat li imposa després del diagnòstic d'esclerosi múltiple. És per això, que aquesta tesina ofereix un visió profunda de l'experiència de la Mara com una dona lesbiana discapacitada.
Resum: La novela de Nicola Griffth So Lucky (2018) ejemplifica las teorías Queer-Crip a través de la representación de Mara, una mujer lesbiana a quien le diagnostican esclerosis múltiple. Esta tesina afirma que la identidad lésbica afecta la formación, exposición y expresión intrapersonal de un individuo incapacitado. En particular, este estudio analiza la homosexualidad y la discapacidad como víctimas de la violencia y los crímenes de odio. Expongo que los episodios de acoso y discriminación que padece Mara influyen en la manera que vive y entiende su enfermedad degenerativa. Mara rechaza ser definida como una mujer débil después de ser apaleada por dos hombres. De la misma forma, rechaza el rol de sufridora pasiva que la sociedad le impone después del diagnóstico de esclerosis múltiple. Es por ello, que esta tesina ofrece una visión profunda de la experiencia de Mara como una mujer lesbiana discapacitada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis Anglesos Avançats / Advanced English Studies [4313157]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en estudis anglesos avançats / advanced English studies
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Griffith, Nicola. So lucky ; Homosexualitat i literaturaTreball fi de màster
48 p, 828.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2018-10-23, darrera modificació el 2023-05-31   Favorit i Compartir