Tendències de la formació contínua a les empreses catalanes
Cabrera, Flor (Universitat de Barcelona)
Millán, Maria Dolors (Universitat de Barcelona)
Navío Gámez, Antonio (Universitat de Barcelona)
Romans, Maria Mercè (Universitat de Barcelona)
Rubio, María José (Universitat de Barcelona)
Viladot, Guillem (Universitat de Barcelona)

Data: 2005
Resum: Aquest article exposa els resultats d'un estudi descriptiu, realitzat el 2003, sobre els canvis que presenten els plantejaments actuals de la formació en les organitzacions. L'anàlisi dels treballs nacionals i estrangers significatius en el camp va permetre identificar les àrees d'interès sobre les quals se centra l'estudi. S'ha utilitzat com a estratègia de recollida d'informació l'entrevista a informants clau. Per això es va seleccionar una mostra representativa d'empreses de Catalunya que tinguessin experiència en formació dintre de la seva política de recursos humans. Es va prendre en consideració per a la mostra les variables de la grandària de l'empresa i el sector productiu. Els resultats de la investigació han posat de manifest el present i les tendències en les dimensions que s'han considerat rellevants per a l'anàlisi. S'assenyalen aquells canvis que semblen apuntar-se en un futur immediat en aspectes com la planificació de la formació, els seus objectius, modalitats, recursos, avaluació i, com a resultat en certa mesura de tot això, les competències desitjables i el perfil professional vinculat a les funcions i responsabilitats del director o gestor de la formació en les organitzacions.
Resum: This article shows the results of a descriptive study, conducted during 2003, about the changes appearing in the present approach to Organisational Training. The analysis of national and foreign significant studies in the field makes it possible to identify the areas of interest addressed in our study. The data collection strategy comprised an interview with key informants, to which end we selected a representative sample of companies in Catalonia with experience in training in the area of Human Resource policies. The sample considered the size of the company and the productive sector. The results of this research bring to light the current situation and the changes that seem to appear in the dimensions regarded as important for the analysis. We identify these changes in the immediate future as training planning, its objectives, forms, resources, evaluation and, as result the desirable skills and professional profile, linked to the functions and responsibilities of the organisation's training director or manager.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Formació contínua ; Formació a les empreses ; Tendències en formació ; Catalunya
Publicat a: Revista Catalana de Pedagogia, Vol. 4 (2006) , p. 291-323, ISSN 2013-9594

Adreça original: http://revistes.iec.cat/index.php/RCP/article/view/3879


34 p, 138.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-12-13, darrera modificació el 2022-11-10



   Favorit i Compartir