El plom : un problema mediambiental i per la salut
Vallés, Martí (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Fuentes i Pujol, Ma. Eulàlia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Catalana)
Pons Picart, Josefina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: El plomo : un problema medioambiental y para la salud
Data: 2018
Resum: El plom és l'element de la taula periòdica amb número atòmic 82. Té una abundància de 1,3 ppm en l'escorça terrestre i es troba a la natura en proporció petita i en diferents àmbits. Aquest article presenta els problemes que el plom pot arribar a generar ja que, encara que actualment s'utilitzi molt menys, és molt perillós tant per la salut com per el medi ambient. També analitza les diferents tècniques existents per detectar i eliminar el plom.
Resum: El plomo es el elemento de la tabla periódica con número atómico 82. Tiene una abundancia de 1,3 ppm en la corteza terrestre, y se encuentra en la naturaleza en una proporción pequeña y en diferentes ámbitos. Este artículo presenta los problemas que el plomo puede llegar a generar y, aunque en la actualidad se utiliza mucho menos, aún continua siendo muy peligroso tanto para la salud como para el medio ambiente. También analiza las diferentes técnicas que existen para detectar y eliminar el plomo.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2018, p. 1-4, ISSN 2014-6388



Català
4 p, 459.5 KB

Español
4 p, 241.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2018-12-17, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir