Web of Science: 0 cites, Google Scholar: cites
Naturaleza y paisaje en Libertad bajo palabra de Octavio Paz
Chazarreta, Daniela Evangelina (Universidad Nacional de La Plata)

Títol variant: Natura i paisatge a Libertad bajo palabra de Octavio Paz
Títol variant: Nature and Landscape in Octavio Paz' Libertad bajo palabra
Data: 2018
Resum: En Más allá de cultura y naturaleza, Phillippe Descola considera que la dicotomía naturaleza-cultura es propia de Occidente y que emerge en los preludios de la modernidad. Su análisis nos ha permitido repensar esta antítesis en Octavio Paz. A partir de esta premisa y teniendo en cuenta las apreciaciones que se encuentran en El arco y la lira, revisamos las vertientes que diseñan la categoría de naturaleza en Libertad bajo palabra y reflexionamos sobre los matices que adquieren tanto el jardín y el paisaje como las estrategias que formulan estos espacios en cuanto recintos en donde se intenta conciliar naturaleza y cultura.
Resum: A Más allá de la cultura y naturaleza, Phillippe Descola considera que la dicotomia natura-cultura és pròpia d'Occident i que emergeix en els preludis de la modernitat. El seu anàlisi ens ha permès repensar aquesta antítesi a Octavio Paz. A partir d'aquesta premissa i tenint en compte les apreciacions que es troben a El arco y la lira, revisem les vessants que dissenyen la categoria de natura a Libertad bajo palabra i reflexionem sobre els matisos que adquireixen tant el jardí i el paisatge com les estratègies que formulen aquests espais en quant a recintes on s'intenta conciliar natura i cultura.
Resum: In Beyond nature and culture, Phillippe Descola considers that the dichotomy nature-culture is distinctive of the West and that it emerges at the beginnings of modernity. This statement allows us to rethink an antithesis in Octavio Paz's Libertad bajo palabra [Parole] in consonance with the definitions about nature present in The Bow and the Lyre. This paper also reflects on the significations of garden and landscape as reconciliation spaces of nature and culture.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Naturaleza ; Paisaje ; Jardín ; Poética del espacio ; Natura ; Paisatge ; Jardí ; Poètica de l'espai ; Octavio paz ; Nature ; Landscape ; Garden ; Space poetics
Publicat a: Mitologías hoy, Vol. 18 (2018) , p. 225-245 (Miscelánea) , ISSN 2014-1130

Adreça original: https://revistes.uab.cat/mitologias/article/view/v18-chazarreta
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/348286
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/mitologias/article/view/v18-chazarreta
DOI: 10.5565/rev/mitologias.574


21 p, 5.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Mitologías hoy
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2019-01-08, darrera modificació el 2022-12-21



   Favorit i Compartir