Finding a Story in a Book without a Story : Constructing a Narrative in Shaun Tan's Picturebook The Red Tree
Sierra Berdún, Alba
Martín Alegre, Sara, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2019
Descripció: 34 pag.
Resum: This dissertation is concerned with the narrative of The Red Tree (2001) written and illustrated by Shaun Tan. The author describes the picturebook as being made of independent illustrations without written clarifications. However, I will argue that it is possible to find a plot and that the text is determinant in the interpretation of the story. Thus, I will explore the role of the images and text in the process of meaning production and provide an interpretation for them in order to develop a potential plot.
Resum: Aquesta dissertació estudia la narrativa de l'àlbum il·lustrat The Red Tree (L'arbre vermell), escrit i il·lustrat per Shaun Tan. Segons l'autor les imatges de l'àlbum son independents i careixen de text explicatiu. Tanmateix, aquesta tesi defensa que és possible trobar una trama narrativa i que el text és fonamental en la interpretació de la història. Així doncs, analitzaré el paper que text i imatge juguen en el procés de producció de significat i oferiré una interpretació d'aquests elements per tal de formar una proposta de trama.
Resum: Esta disertación estudia la narrativa del álbum ilustrado The Red Tree (El árbol rojo), escrito e ilustrado por Shaun Tan. Según el autor, las imágenes del álbum son independientes i carecen de explicación textual. Sin embargo, esta tesis defiende que es posible encontrar una trama y que el texto es determinante en la interpretación de la historia. En consecuencia, analizaré el papel que juegan texto e imagen en el proceso de producción de significado y proporcionaré una interpretación de estos elementos con objeto de formar una propuesta de trama.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis anglesos [2500245]
Pla d'estudis: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Picturebooks ; Multimodal narrative ; Shaun Tan ; Text-image relations ; Reader-response ; Àlbums il·lustrats ; Narrativa multimodal ; Relacions text-imatge ; Estètica de la recepció ; Álbumes ilustrados ; Relaciones texto-imagen ; Estética de la recepción



34 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2019-03-06, darrera modificació el 2023-05-31



   Favorit i Compartir