Electrodinàmica dual en "spin-ices"
López Aguilar, Fernando (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)

Títol variant: Electrodinámica dual en "spin-ices"
Títol variant: Dual electrodynamics in spin-ice systems
Data: 2019
Resum: "Les càrregues magnètiques no existeixen en la naturalesa en forma de partícules elementals (lliures i al buit)" és un dels dogmes de la física més arrelat. Molts grups d'investigació han intentat demostrar, sense èxit encara, el contrari publicant treballs sobre la necessitat de l'existència de càrrega magnètica per la "quantització" de la càrrega elèctrica, les propietats dels monopols i les conseqüències en la electrodinàmica dual. Tanmateix, en aquest estudi, s'ha estudiat les dos transicions de fases termodinàmiques d'uns compostos que mimetitzen les propietats de les càrregues magnètiques, els "spin-ices". En la segona fase, s'ha observat la formació de càrregues magnètiques lliures que constitueixen un plasma magnètic.
Resum: "Las cargas magnéticas no existen en la naturaleza en forma de partículas elementales (libres y al vacío)" es uno de los dogmas de la física más arraigado. Muchos grupos de investigación han intentado demostrar, aún sin éxito, el contrario publicando trabajos sobre la necesidad de la existencia de carga magnética para la" cuantización" de la carga eléctrica, las propiedades de los monopolos y sus consecuencias en electrodinámica dual. Sin embargo, en este estudio, se ha analizado las dos transiciones de fases termodinámica de unos compuestos que mimetizan las propiedades de las cargas magnéticas, los "spin-ices". En la segunda fase, se ha observado la formación de cargas magnéticas libres que constituyen un plasma magnético.
Resum: "Magnetic charges do not exist in nature in the form of elementary particles (free and in a vacuum)". This is one of most deeply rooted dogmas of physics. Several research groups have tried, unsuccessfully, to prove it wrong by publishing papers about the need for the existence of the magnetic charge in order for the "quantization" of the electric charge to be a reality, monopoles' properties and their consequences on the Electrodynamics. However, in this study, the two thermodynamic phase transitions of "spin-ice", compounds that mimic the magnetic charges properties, have been analyzed. In the second phase, the formation of free magnetic charges constituting a magnetic plasma has been observed.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Març 2019, p. 1-2, ISSN 2014-6388Català
2 p, 864.8 KB

Español
3 p, 660.6 KB

English
3 p, 658.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-03-06, darrera modificació el 2021-08-07   Favorit i Compartir