Fa olor de vainilla! : La UAB desenvolupa un biocatalitzador immobilitzat per a la síntesis de vanil·lina
Guillén, Marina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)

Títol variant: ¡Huele a vainilla! La UAB desarrolla un biocatalizador inmovilizado para a la síntesis de vainillina
Títol variant: It smells like vanilla! UAB develops an immobilized biocatalyst for the synthesis of vanillin
Data: 2019
Resum: La vanil·lina és el compost aromàtic responsable de l'olor tan característic de la vainilla natural. Com la producció agrícola d'aquest compost aromàtic no és suficient per cobrir la gran demanda actual i davant l'interès per la seva producció "natural" per part de la indústria alimentària, cosmètica i farmacèutica, un grup de la UAB en col·laboració amb altres grups han desenvolupat un bioprocés per a la síntesi d'aquesta, aconseguint grans resultats.
Resum: La vainillina es el compuesto aromático responsable del olor tan característico de la vainilla natural. Como la producción agrícola de este compuesto aromático no es suficiente para cubrir la gran demanda actual y ante el reciente interés por su producción "natural" por parte de la indústria alimentaria, cosmética y farmacéutica, un grupo de la UAB en colaboración con otros grupos internacionales han desarrollado un bioproceso para la síntesis de esta, consiguiendo grandes resultados.
Resum: Vanillin is the aromatic compound responsible for the characteristic flavour of natural vanilla. As the agricultural production of this aromatic compound is not sufficient to cover nowadays' great demand and due to the recent interest arisen in its "natural" production from the food industry, cosmetics and pharmaceutical companies, a UAB research team in collaboration with others have developed a bioprocess to synthesize vanillin.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 120.1 KB

Español
3 p, 603.6 KB

English
3 p, 601.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-05-23, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir