Electrodinàmica i Radiació de Sincrotró [100173]
Crespo Vicente, José María
López Aguilar, Fernando
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Título variante: Electrodynamics and Synchrotron Radiation
Título variante: Electrodinámica y Radiación De Sincrotrón
Fecha: 2019-20
Resumen: L'assignatura té dues parts. La primera presenta els aspectes més importants de la formulació Lagrangiana i Hamiltoniana de l'electrodinàmica clàssica. Es re-obtenen les equacions de Maxwell a partir de primers principis (principi de relativitat, principi de mínima acció, etc. ). S'estudien també les lleis de conservació i la invariància "gauge" i les equacions de moviment d'una càrrega en el camp electromagnètic. La segona part és una introducció a la radiació de partículas relativistes. Es comença introduint el concepte de radiació. S'estudia a fons la radiació de càrregues relativistes, incloent Bremsstrahlung, radiació de Cherenkov, i es particularitza l'estudi al cas concret d'un accelerador lineal i d'un sincrotró. S'estudia l'espectre i altres característiques de la radiació de sincrotró. S'estudia aspectes teòrics de l'espectrocopia deduibles a partir de la radiació sincrotró. Alternativament, l'últim tema es pot escurçar per a afegir una breu introducció a la quantització del camp electromagnètic L'objectiu de la primera part del curs és que l'alumne adquireixi una visió estructurada i unificada de l'electrodinàmica clàssica, així com capacitar-lo per entendre amb més profunditat temes avançats, com la teoria quàntica de la radiació. L'objectiu de la segona part és que l'alumne tingui una visió general, però relativament profunda, de les qüestions teòriques i d'alguns aspectes més aplicats en torn a la de radiació de partícules relativistes: acceleradors lineals, fonts de llum de sincrotró, i les seves possibilitats experimentals de aplicació a l'espectrocopia de material sòlids etc.
Resumen: There are two parts. First part is the lagrangian and hamiltonian formulation of Classical Electrodynamics. Second part is an introdction to radiation by relativistic particles.
Resumen: La asignatura tiene dos partes. La primera consiste en la formulación lagrangiana y hamiltoniana de la Electrodinámica Clásica. La segunda es una introducción a la radiación de partículas relativistas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Física [2500097]
Plan de estudios: Grau en Física [1281]Català
4 p, 119.2 KB

Anglès
3 p, 114.1 KB

Castellà
3 p, 113.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2019-06-21, última modificación el 2019-07-26   Favorit i Compartir