Histologia [100782]
Martí Clúa, Joaquim
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Histology
Títol variant: Histología
Data: 2019-20
Resum: "Histologia" en el Grau de Biologia: Es tracta d'una assignatura de primer curs, de caràcter obligatori, que desenvolupa els fonaments cel·lulars de l'organització tissular dels Vertebrats. Ha estat dissenyada suposant que l'estudiant té els coneixements bàsics de Biologia cel·lular, alhora que permet una continuació natural en segon curs en l'assignatura de "Ampliació d'Histologia". L'estudiant que hagi aprofitat ambdues assignatures té la possibilitat, en el quart curs, d'assolir una visió integradora de l'organisme animal en les assignatures optatives "Histologia d'òrgans i sistemes" i "Biologia del desenvolupament". Finalment, cal assenyalar que "Histologia" es una assignatura teòrico-pràctica. Això fa possible relacionar contínuament els conceptes científico-teòrics amb els continguts de les pràctiques. Objectius de l'assignatura: Conèixer en termes de biologia cel·lular la diversitat de les cèl·lules animals. 1. Saber distingir les característiques citofisiològiques que defineixen als diferents teixits animals. 2. Comprendre la generació, diferenciació i mort cel·lular que permeten la supervivència del teixit. 3. Reconèixer les principals relacions intertissulars. 4. Saber aplicar tècniques bàsiques histològiques per a la diagnosi microscòpica. 5. Identificar al microscopi diversos teixits animals i els seus components cel·lulars i extracel·lulars.
Resum: Histología en el grado de Biología. Es una asignatura de primer curso, de carácter obligatorio, que desarrolla los fundamentos celulares de la organización tisular de vertebrados. Se ha diseñado pensando que el estudiante ha adquirido los conocimientos básicos de Biología Celular. Además permite una continuación con la asignatura "Ampliación de Histologia. El aprovechamiento de las 2 asignaturas permite que, en el 4 curso, el estudiante tenga una visión integradora del organismo animal en las asignaturas optativas "histología de órganos y sistemas" i "biología de desarrollo" Finalmente, debe indicarse que "histología" es una asignatura teorico-práctica. Esto hace posible relacionar contínuamente los conceptos cientifico-teoricos con los contenidos de las prácticas Objectivos de la asignatura: Conocer en términos de biología celular la diversidad de las células animales 1. - Distinguir las características citofisiológicas que definen a los diferentes tejidos animales. 2. - Comprender la generación, diferenciación y muerte celular que permiten la supervivencia del tejido. 3. - Reconocer las principales relaciones entre tejidos. 4. - Saber aplicar técnicas básicas histológicas para el diagnóstico microscópico. 5. - Identificar con el microscopio diversos tejidos animales, y sus componentes celulares y extracelulares. 1.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]Català
7 p, 112.4 KB

Anglès
6 p, 107.0 KB

Castellà
7 p, 111.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2020-10-31   Favorit i Compartir