Ampliació d'histologia [100784]
Martí-Clúa, Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Advanced Histology
Títol variant: Ampliación de histología
Data: 2019-20
Resum: Es tracta d'una assignatura de segon curs, de caràcter obligatori, que desenvolupa els fonaments cel·lulars de l'organització tissular dels animals i de les plantes. Ha estat dissenyada suposant que l'estudiant té els coneixements bàsics d'Histologia del segon semestre del primer curs del Grau. L'estudiant que hagi aprofitat ambdues assignatures té la possibilitat, en el quart curs, d'assolir una visió integradora de l'organisme animal en les assignatures optatives "Histologia d'Òrgans i Sistemes" i "Biologia del Desenvolupament". Per altra banda, Ampliació d'Histologia consta de dues partes ben diferenciades: Neurohistologia i Histologia vegetal. Finalment, cal assenyalar que "Ampliació d'Histologia" es una assignatura teòric-pràctica. Això fa possible relacionar contínuament els conceptes científic-teòrics amb els continguts de les pràctiques. Objectius de l'assignatura: 1. Conèixer en termes de biologia cel·lular la diversitat de les cèl·lules neurals. 2. Adquirir el concepte integrat de neurona des d'una perspectiva morfo-funcional. 3. Conèixer l'estructura, l'organització i el funcionament de les diferents cèl·lules glials. 4. Saber distingir les característiques citofisiològiques que defineixen als diferents teixits vegetals. 5. Comprendre la generació, diferenciació i mort cel·lular que permeten la supervivència del teixit vegetal. 6. Saber aplicar tècniques bàsiques histològiques per a la diagnosi microscòpica. 7. Reconèixer al microscopi diversos tipus neuronals i glials. 8. Identificar al microscopi diversos teixits vegetals i els seus components cel·lulars i extracel·lulars.
Resum: Se trata de una asignatura de segundo curso, de carácter obligatorio, que desarrolla los cimientos celulares de la organización tisular de los animales y de las plantas. Ha sido diseñada suponiendo que el estudiante tiene los conocimientos básicos de Histología del segundo semestre del primer curso del Grado. El estudiante que haya aprovechado ambas asignaturas tiene la posibilidad, en el cuarto curso, de lograr una visión integradora del organismo animal en las asignaturas optativas "Histología de Órganos y Sistemas" y "Biología del Desarrollo". Por otro lado, Ampliación de Histología consta de dos partes muy diferenciadas: Neurohistologia e Histología vegetal. Finalmente, hay que señalar que "Ampliación de Histología" se una asignatura teórico-práctica. Esto hace posible relacionar continuamente los conceptos científico-teóricos con los contenidos de las prácticas. Objetivos de la asignatura: 1. Conocer en términos de biología celular la diversidad neuronal 2. Adquirir el concepto integrado de neurona desde una perspectiva morfológica y funcional. 3. Conocer la estructura, la organización y el funcionamiento de las diferentes células gliales. 4. Saber distinguir las características citofisiológicas que definen a los diferentes tejidos vegetales. 5. Comprender la generación, diferenciación y muerte celular que permiten la supervivencia del tejido vegetal. 6. Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. 1 6. Saber aplicar técnicas básicas histológicas para la diagnosis microscópica. 7. Reconocer al microscopio varios tipos neuronales y gliales. 8. Identificar al microscopio varios tejidos vegetales y sus componentes celulares y extracelulares.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biologia [2500250]
Pla d'estudis: Grau en Biologia [812]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.7 KB

Anglès
7 p, 111.9 KB

Castellà
10 p, 118.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-06-21, darrera modificació el 2023-01-28



   Favorit i Compartir